Challenge: Woordvrouw 2017 dag 21-31

Deze challenge is opgezet door @saralindenhols en @lucilight. Zij zijn ook jouw gastvrouwen, dus bezoek hun websites om iedere dag bemoedigd te worden in tekst en beeld! En daar kan je ook het leesrooster vinden en downloaden...

Deze challenge loopt van 1 tot 31 mei 2017. 

Ook ik ga de uitdaging weer aan en zal zeker iedere ochtend meelezen! En natuurlijk ook proberen om zoveel mogelijk pagina's als blijvende herinnering een plekje te geven in mijn bijbel! Hieronder zie je de dagen die ik deze week heb uitgewerkt.... 


Dag 22

WOORDVROUW: ELIZABETH

LUKAS 1:45

 

Zij werd gevuld met Gods Geest en zo gaf God haar alles wat ze nodig had. Ook ik mag me verheugen in Gods voorziening in mijn leven, genieten van zijn zegen in mijn leven.

 

BLESSED IS SHE WHO BELIEVED.

 

 

 Dag  25

WOORDVROUW: HEMELVAART

HANDELINGEN 1

 

Wachten, wachten en wachten. We wachten allemaal op iets, niet waar? Terwijl we door de challenge  woordvrouw gaan, leren we oa van Hanna, Rachel, Maria, Elizabeth. Ze wachten allemaal. Waar wacht jij op in jouw leven? Laten we vooral wachten op Zijn terugkomst!!! Omdat wachten moeilijk is, geeft God jou en mij een Helper, een Trooster, een Raadgever, Zijn Geest.

 

WAIT FOR THE GIFT.


Dag 27

WOORDVROUW: EUNIKE

2 TIMOTHEUS 1

 

Wat een motivatie en verlangen wekt dit vers (2tim1v5) op om mijn jongens iedere dag naar Jezus te leiden en ze een fundament van genade en geloof mee te geven in de opvoeding. Ouders en grootouders maken het verschil in opvoeding dat weet ik uit eigen ervaring! Het maakt mij dankbaar voor mijn eigen moeder -een echte Eunike en nu ook Lois-. Over opvoeding is veel te zeggen, maar de woorden uit vers7 zijn een mooie basis om mee te beginnen:

NO FEAR, but LOVE, POWER and DISCIPLINE 

 

 

biblejournaling nederland voorbeeld


Dag 18

WOORDVROUW: DORKAS

HANDELINGEN 9

 

Deze vrouw laat Liefde in haar daden zien. Als ze sterft wordt ze door Petrus opgewekt uit de dood. Maar ik heb ook dagelijks de herinnering nodig dat Jezus mij levend heeft gemaakt! Dat ik op mag staan, omdat het goede nieuws is dat het evangelie door mijn bloed stroomt. Zo kunnen jij en ik het verschil maken:

 

GET UP!  

De naam Dorkas (en Tabitha) betekent gazelle; wat een mooi beeld bij de betekenis van dit verhaal! 

biblejournaling nederland voorbeeld


Dag 19

WOORDVROUW: BAT MELECH

PSALM 45: 14-16

 

Niet de wereld bepaald wie jij en ik zijn. De leugen dat je niet goed genoeg bent, te weinig presteert of te zwak bent is niet onze identiteit. God is de enige die ons namen mag geven; Hij noemt je geliefd, een kostbaar bezit, Zijn kind, Zijn Koningsdochter! Laten we rusten in deze belofte zoals Maria, standvastig zijn zoals Batseba, bidden zoals Hanna, vertrouwen zoals Jochebed, opstaan zoals Dorkas en zoals saralindenhols het zo prachtig heeft gezegd op haar blog: onze onzichtbare kroon altijd dragen:

I AM THE DAUGHTER OF A KING.

biblejournaling nederland voorbeeld

De mooi vormgegeven tekst is een cadeautje van mijn getalenteerde oud-collega Carlyn van @fontwonders_ en naar het idee van @anklop in mijn bijbel verwerkt. Deze tekst hangt al jaren naast mijn bed, het is dagelijkse herinnering en belofte! En Oja.... dit ben ik☺️..
materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0