Challenge: Woordvrouw 2017 dag 1-5

Deze challenge is opgezet door @saralindenhols en @lucilight. Zij zijn ook jouw gastvrouwen, dus bezoek hun websites om iedere dag bemoedigd te worden in tekst en beeld! En daar kan je ook het leesrooster vinden en downloaden...

Deze challenge loopt van 1 tot 31 mei 2017. 

Ook ik ga de uitdaging weer aan en zal zeker iedere ochtend meelezen! En natuurlijk ook proberen om zoveel mogelijk pagina's als blijvende herinnering een plekje te geven in mijn bijbel! Hieronder zie je de dagen die ik deze week heb uitgewerkt.... 


Dag 1

WOORDVROUW: ESHET-CHAYIL

Spreuken 31

 

Deze sterke vrouw maakt zich geen zorgen, ze kent haar bestemming. Deze gedachte geeft haar vreugde.

ZIJ LACHT.

 

Bij deze pagina gebruikte ik het logo van ZijLacht.  Deze stond al met potlood lijnen op de pagina. Deze challenge gaf mooi de gelegenheid om er eindelijk eens mee verder te gaan. 

 

 Dag 2

WOORDVROUW: MICHAL

2 Samuël 6.

 

In dit hoofdstuk lezen we hoe de levensreis van Michal best wel droevig afloopt.... Ook ik ben op reis. Tijdens de reis leer ik dat mijn liefde afgestemd moet zijn op de bron: Jezus. Ben ik net als Michal? Verhard ik, trek ik me terug, laat ik me leeglopen? Of groei ik, vertrouw ik en raak ik vol?

Moeilijke momenten in relaties zijn mogelijkheden om mijn liefde op Gods manier te gebruiken!Dag 3

WOORDVROUW: SARAH

Genesis 18

 

Een vrouw die van God een nieuwe naam, een nieuwe identiteit kreeg. En meerdere keren Gods beloften voor haar leven te horen kreeg. (Hij weet dat van bevestiging ons geloof groeit!).Ze kon Gods glorie aanschouwen (Abraham rende zelfs op zijn bezoek af) maar Sara bleef in de tent en lacht van ongeloof....Dit verhaal is niet het verhaal van Sara's overwinning maar het bewijs van een genadige God die wonderen doet! Zo is de vrouw Sara het beeld van Genade. En zo bemoedigt dit verhaal mij om vast te houden aan de beloften voor mijn eigen leven.

 

 

 

 Dag 4

WOORDVROUW: ESTHER

Ester 2

 

Deze dag heb ik niet meegedaan aan de challenge. In mijn vorige bijbel ben ik wel creatief door het bijbelboek Esther gegaan...

Ik leerde enorm veel mooie lessen uit het leven van deze vrouw. Als je ze terug wil lezen, dan kan dat op instagramdag 5

WOORDVROUW: EVA

Genesis 2 en 3

 

Naar welke stem luister je? Welke waarheid laat ik spreken in mijn eigen leven? Laat ik me verleiden en zet ik zo de deur open voor schaamte en twijfel? 

Want de vijand zoekt altijd een weg om ons (door schaamte) veroordeling op te leggen... maar Jezus leefde een perfect leven zodat ik zonder schaamte met God kan wandelen. Dus stel jezelf eens de vraag "Wie heeft je dat verteld?" (genesis3:11), want als God dit niet zegt, van wie hoor je het dan?

 

 materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Mirjam (zondag, 07 mei 2017 08:02)

  Ontzettend gaaf gemaakt! De bladzijden bij Esther vind ik echt heel erg gaaf, ook al heb je die al eerder gemaakt. De anderen mogen er ook zijn. Ik vind het bij Michal zo mooi dat je bloemen hebt gemaakt en dat zwarte er tussendoor!
  Groetjes,
  Mirjam

 • #2

  petra (zondag, 14 mei 2017 10:39)

  Prachtig Els, ik blijf genieten van je mooie woorden en je mooie werk. X