40dagentijd: van verdriet naar vreugde

biblejournaling leesplan veertigdagentijd bij magazine van zij lacht

leesplan voor de veertigdagentijd

Het voorjaar is in aantocht. Precies vandaag schijnt het zonnetje en is de lucht zo prachtig blauw. Vandaag vragen mijn kids of ze hun jas buiten al uit mogen doen.

 

En ik krijg zin om de bloembakken weer te vullen met viooltjes. Nog eventjes en alles gaat weer uitlopen, groeien en bloeien. Ik kijk er nu al naar uit om al dit frisse groen weer te begroeten!  Het is een prachtig beeld van nieuw leven. Een beeld dat zo mooi bij Pasen past. 

 

Deze week is de veertigdagentijd begonnen.  Onverwacht snel, want om eerlijk te zijn loop ik iets achter de feiten aan. Eergisteren was de officiële start. We zijn nog 40 dagen verwijderd van het paasweekend (de zondagen niet meegerekend). Deze periode is wat advent is voor kerst. Een periode om toe te leven naar, je te verwonderen, stil te worden en dichterbij het wonder van het kruis te komen. 

 

Vorig jaar gebruikte  volgde ik een challenge tijdens de veertigdagentijd. Al deze blogberichten en verwerkingen vind je hier terug.  Dit jaar heb ik het magazine met het leesplan van Zij Lacht met de titel "van verdriet naar vreugde" aangeschaft.  Via de social media zag ik al post voorbijkomen van andere biblejournalers. Ik kijk ernaar uit om samen op te trekken. Dat vind ik altijd een extra cadeautje! 

 

Net zoals de eerdere boeken die vanuit deze vrouwencommunity zijn verschenen is ook dit boek weer mooi vormgegeven! Het heeft een fijn handzaam formaat... Naast bijbelse overdenkingen vind je er bijvoorbeeld ook vragen en opdrachtjes in. Maar ook staat het naast de tekst vol met mooie postertjes, foto's, quotes en gedichten. 

 

Hoe ga ik ermee aan de slag?

In het voorwoord bij het boek word je uitgelegd hoe je het leesplan kan gebruiken om echt actief met de verschillende onderdelen in de week aan de slag te gaan. In deze uitgave ga je op ontdekkingstocht door het Paasverhaal en staan verschillende emoties centraal. Aan de hand van de woorden bewondering, verdriet, angst, teleurstelling, boosheid, vreugde en dankbaarheid gaan we de komende veertig dagen het paasverhaal door. Een mooie manier om zo Jezus lijden en sterven dichterbij je eigen gevoel te laten komen.

 

De komende periode  hoop ik in ieder geval bij iedere emotie een creatieve verwerking te maken. 

Ik zal het delen onder de hashtag #vanverdrietnaarvreugde

 

Wie van jullie heeft ook dit boek en gaat ermee aan de slag icm (bible)journaling? Laat het even weten in een reactie hieronder! 

 

Voor degene die er ook mee aan de slag gaan, ik heb er weer een knipvel bij gemaakt. Zo is het duidelijk dat de bijbelpagina bij het leesplan van de veertigdagentijd  "van verdriet naar vreugde" hoort.  Je kan het hier gratis downloaden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Chantal Veenhof (vrijdag, 16 februari 2018 19:16)

  Leuk, ik doe ook mee! Ben benieuwd naar je creaties. Je hebt echt talent!

 • #2

  Gea (vrijdag, 16 februari 2018 19:50)

  Wat leuk ik ben ook begonnen, dacht dat ik alleen was ���

 • #3

  Anita Visser-From (from faith) (vrijdag, 16 februari 2018 23:17)

  Ik lees mee met het boekje. Een prachtig leesplan en ben heel benieuwd wat het mij/ons gaat brengen. Ook erg nieuwsgierig naar de creaties die er bij gemaakt gaan worden. Veel zegen!

 • #4

  Hendriët (zaterdag, 17 februari 2018 10:16)

  Gaaf!
  Ik heb het boek ook!
  Ik vind t altijd moeilijk om zelf op ideeen te komen om er dan bij te maken. Dus zie uit naar creaties van anderen zodat ik daar weer inspiratie van krijg!

 • #5

  Caroline (zaterdag, 17 februari 2018 11:50)

  Heb het boek ook in huis, maar moet nog even op gang komen....
  Ik kijk uit naar wat jullie maken.

 • #6

  hendriët (zaterdag, 17 februari 2018 13:57)

  Wat een prachtige groene bijbelhoes heb je!
  Is dat echt leer? Waar heb je die gekocht?
  Groet Hendriët

 • #7

  Annette Koolmees ‘Kreaneeltje’ (vrijdag, 23 februari 2018 21:03)

  Ik had besloten niet mee te doen....tot ik het boek inkeek in een boekwinkel van de week.
  Vond de woorden zo mooi...Ik lees mee of ik ook ga werken in mijn bijbel zie ik wel.