Sta Stil: Jahweh Tsidkenu

biblejournaling voorbeeld  bij   zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die redding brengt!

biblejournaling voorbeeld genesis 22  #zomerleesplanstastil Jehova Jireh

 "De Heer zegt: Op een dag zal Ik een jonge tak  uit de oude stam laten groeien: in de familie van David zal Ik een rechtvaardige Zoon geboren laten worden. Hij zal het land eerlijk en rechtvaardig regeren. Wanneer Hij regeert, zal Juda gered worden en zal Israël in vrede kunnen wonen. Hij zal 'De Heer is onze redding' worden genoemd."

-Jeremia 23:5-6

 

Dag 8 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over de naam YWHW Tsidkenu.

 

Deze Hebreeuwse naam kende ik nog niet, maar vind ik tot dusver de mooiste en meest betekenisvolle voor mijn leven. 

 

Het kruis is het definitieve teken dat God recht heeft gesproken en recht heeft gehandeld. Iedereen die gelooft in Jezus is vrijgesproken, gerechtvaardigd, goedgekeurd op grond van het recht dat God ons in Jezus heeft verschaft. Hij stierf, zodat wij mogen leven. Hij werd door God verlaten, zodat wij mogen leven

in Gods nabijheid.

 

Deze waarheid heb ik dagelijks nodig.  Want perfectionisme, controle, angst, twijfel en afwijzing willen mij vaak anders over mezelf laten denken. Maar God geeft Jezus. Hij is Gods kracht die Gods gerechtigheid vervult. Kijk naar Jezus, sta stil...

 

Sta stil en ontdek hoe God jou  voor eens en altijd gerechtvaardigd heeft. Jij bent Gods gerechtigheid in Jezus! Gods rechtspraak is jouw en mijn zekerheid. Je staat in je recht tegenover iedereen die je aanklaagt en in twijfel brengt. Je mag recht staan voor God. Hem recht in de ogen kijken. Je bent rechtvaardig verklaard. Helemaal goedgekeurd.

 

Want Jezus is mijn perfectie geworden en dan ineens... dan ben ik goed genoeg. 

 

Onderaan deze pagina staan de materialen die ik voor deze pagina heb gebruikt. Deze keer maakte ik een achtergrond van waterverf in combinatie met maskingfluid. En vooruit... omdat ik er steeds handiger in ga worden, ook weer een gratis sjabloon. Je kan deze hier downloaden. 

gebruikte materialen:

 klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel knipvel bij het zomerleesplan Sta Stil
Zomerleesplan Sta Stil van Zij lacht. Sjabloon JWHW Tsidkenu
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren) clearstamps alfabet 
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S,) Staz On zwarte inkt
Amsterdam Acrylverf (wit)  
Maskingfluid winsor&newton   

Reactie schrijven

Commentaren: 0