Sta Stil: Jahweh Roï

biblejournaling voorbeeld  bij elohim  zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die  je herder is.

biblejournaling voorbeeld genesis 3 #zomerleesplanstastil

" Jullie zijn mijn schapen, de mensen voor wie Ik zorg. Jullie zijn mijn volk en Ik ben jullie God, zegt de Heer."

-Ezechiël 34:31 

 

Dag 7 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over de naam YWHW Roï.

In deze naam openbaart God zich als herder.

 

 

Een herder zorgt voor voedsel en veiligheid voor zijn schapen. Bij het lezen van de bijbel dacht ik na over de vragen uit het leesplan over hoe ik dit terug zie in het afgelopen jaar van mijn leven. Ik heb dit genoteerd in mijn notitieboekje. 

 

Ik dacht  na over het stuk van de slechte en goede herders uit Ezechiël. Een slechte herder kan zijn schapen zien als een prooi, ze jagen hun schapen op, ze moeten aan hun eisen voldoen. Maar dan lees je dat God zijn schapen redt uit hun mond. En hoe zijn woord  rust brengt.

 

Ik hoor bij de goede herder. Jezus en zijn schapen zijn voor elkaar bestemd. Ze kennen elkaars stem. Als je Jezus hoort spreken, springt je hart op. Daarom volg je Hem graag, en niet de rovers die je aan Gods goedheid en genade laten twijfelen.

 

Mijn schapen luisteren naar mijn stem, en Ik ken ze, en ze volgen Mij. En Ik geef hun het eeuwige leven. Ze zullen tot in eeuwigheid niet verloren gaan. Ze zijn van Mij en niemand zal ze uit mijn handen kunnen roven.

(Joh. 10:27-28).

 

 Daarom zullen deze schapen geen angst meer kennen, geen ontmoediging en geen tekort (Jer. 23:4). En als ik dan stil sta bij het afgelopen jaar dan ontdek ik de zegen van deze waarheid. De hele dag zing ik: "de Heer is mijn Herder"!

  

Ook maakte ik een sjabloon/uitknipvel bij deze pagina. Natuurlijk mag je die weer gebruiken. Je kan het sjabloon hier downloaden. 

Want bij het lezen van zoveel verschillende bijbelgedeelten die gaan over dat Jezus de goede herder is, kon ik niet meer stoppen met zingen van psalm 23! 

gebruikte materialen:

 klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel knipvel bij het zomerleesplan Sta Stil
Zomerleesplan Sta Stil van Zij lacht. Clear outline letterstamps 
Amsterdam Acrylverf   Clearstamps Alfabet 
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S,)  StazOn zwarte inkt
Sjabloon JWHW Roi Tim Holtz  chitchat stickers. 
   

Reactie schrijven

Commentaren: 0