Sta Stil: Jahweh Rapha

biblejournaling voorbeeld  bij elohim  zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die geneest

biblejournaling voorbeeld genesis 3 #zomerleesplanstastil

" Want Ik, de Heer, ben jullie Genezer."

-Exodus 15:26

 

Dag 6 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over de naam YWHW Rapha.

In deze naam openbaart God zich nadat hij het bittere water in de bron Mara zoet heeft gemaakt. In het leesplan lees je over de betekenissen van het werkwoord Rapha.

 

 

Vooral de betekenis van de emotionele genezing zette mij tot nadenken. De profetie uit Jesaja 61, die Jezus zelf in Lukas 4 herhaalt heeft deze woorden:

 

"he has sent me to heal the brokenhearted"

 

Wij weten nu dat Jezus' hart is gebroken, om ons hart te genezen. Al die gebroken stukjes van ons leven, daar maakt Jezus iets moois van. 

Als je jezelf echt nog even verder wil verdiepen en je nog even te tijd wil nemen om iets meer hierover te lezen, lees dan deze blog over het woord kintsukuroi (lieve Carola, dankjewel voor deze fantastisch mooie woorden en uitleg!) Alle woorden die ik ervan zou overnemen of aan toevoeg zijn onnodig, dus echt lieve volgers... neem even de tijd om dit te lezen! 

 

Onderaan deze pagina staan de materialen die ik voor deze pagina heb gebruikt. Als je benieuwd bent naar de techniek die ik gebruikte om het goud op mijn pagina te krijgen, lees dan hier een how-to  met verwijzing die ik er eerder al over schreef. 

 

Ook maakte ik een sjabloon bij deze pagina. Je kan zelfs kiezen! Misschien spreekt de lichamelijke genezing jouw juist wel aan in het woord Rapha? Eerder dit jaar maakte ik hier al een pagina bij in  Jesaja 53. Je kan een foto van deze pagina hier zien. Dus je zou ook voor dat sjabloon kunnen gaan! Je kan het sjabloon hier gratis downloaden 

 

gebruikte materialen:

 klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel knipvel bij het zomerleesplan Sta Stil
Zomerleesplan Sta Stil van Zij lacht. Echo park letter stickers
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren) Tombow multi liquid glue
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S,) goldfoil
Sjabloon JWHW Rapha  maskingtape confetti
   

Reactie schrijven

Commentaren: 0