Sta Stil: YWHW

biblejournaling voorbeeld bij elohim zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die er altijd zal zijn

biblejournaling voorbeeld genesis 3 #zomerleesplanstastil

 Toen zei God tegen Mozes: "Mijn naam is IK BEN. Zeg tegen de Israëlieten: 'IK BEN heeft mij gestuurd.  De Heer, de God van jullie voorvaders, de God van Abraham, Izaäk en Jakob, heeft mij naar jullie toe gestuurd.' Dat is voor eeuwig mijn naam. En zo wil Ik voor altijd worden genoemd. 

-Exodus 3: 14/15

 

Dag 3 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over de naam YWHW. De naam waarmee God zich bekendmaakt aan Mozes. 

Mozes wil het hart van God kennen.

Hij wil die Heilige God die hij in de woestijn bij de brandende braamstruik leren kennen. Want nadat God hem een opdracht en verschillende beloften geeft (let eens op de "ik zal" uitspraken in de hoofdstuk!), is Mozes niet tevreden. Hij wil meer. Mozes is een man die God wil kennen bij zijn naam. Zodat hij daarmee voor de dag kan komen. Zodat hij er gezag aan kan ontlenen. En dan spreekt God

"Ik ben die er zijn zal" 

 

En zo mag ik Hem kennen. Als een God die erbij is. Die mee zal gaan om al zijn beloften te vervullen. 

Zo heet hij! en zo zal hij er zijn! 

 

Onderaan deze pagina staan de materialen die ik voor deze pagina heb gebruikt. Wil je graag een meer stap-voor-stap beschrijving? Kijk dan voor how-to's bij mijn bijbelpagina's.

 

Ook maakte ik bij deze pagina weer een sjabloon. Deze kan je gratis downloaden, uitprinten en overtrekken in je eigen bijbel.

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Mirjam (dinsdag, 11 juli 2017 06:25)

  Erg mooi! Die vlammen zijn niet standaard, dat maakt ze zo bijzonder!
  Groetjes,
  Mirjam