Sta Stil: kruispunten

biblejournaling serie bij magazine van zij lacht

Sta eens even stil  op de weg die je gaat.

 

Dit zegt de Heer: "Mijn volk, sta eens even stil op de weg die je gaat. Vraag eens naar de goede weg, de weg die je vroeger ging. Want als je die weg weer kiest, zal het weer goed met je gaan. Dan zul je weer vrede hebben. 

- Jeremia 6:16

 

Bij het voorwoord van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht begin ik mijn creatieve reis met het thema: "Sta stil". Teksten, vragen, gedachten en gebeden noteer ik in een apart notitieboekje. Dit notitieboekje maakte ik zelf, de cover van dit boekje is gemaakt van de flappen van het boek van het zomerleesplan. 

 

Na het opschrijven van deze gedachten, ga ik in aan de slag in de bijbel. Ik werd na het lezen van de Engelse vertaling vooral stilgezet bij het deel van het bijbelvers "look around". 

Nu ik aan het eind van het schooljaar ben gekomen en rond mij heen kijk, wat zie ik dan? En in mijn gedachten zag ik stenen...  ik moest denken aan de gedenkstenen die Jozua oprichtte (Jozua 4:20-24) Deze stenen... die heb ik langs de weg getekend. Het zijn die momenten van afgelopen jaar die ik wil koesteren. De stenen verbeelden niet alleen maar de mooie momenten van afgelopen jaar. Er zijn ook stenen waarover ik gestruikeld ben, maar die God gebruikt heeft als bouwsteen.  Het zijn die keren dat ik iets leerde, dat ik even stil gezet werd en God mij liet zien waar het eigenlijk om gaat.  

Deze gedenkstenen herinneren mij aan de strijd die Hij voor mij gewonnen heeft, aan de stappen die ik in geloof in Zijn naam heb gezet. Deze stenen zullen blijven staan tot aan die glorieuze dag! En vandaag zetten ze mij even stil om na te denken over wat God voor mij deed het afgelopen jaar. Wat ben ik dankbaar!

 

En jij? Waar heb jij gedenkstenen opgericht? Ga ook eens op je kruispunten staan en kijk om je heen, wat zie jij terug uit jouw leven? Deze momenten helpen je om de koers voor een nieuwe periode te bepalen.  

 

Onderaan deze pagina staan de materialen die ik voor deze pagina heb gebruikt. Wil je graag een meer stap-voor-stap beschrijving? Kijk dan voor how-to's bij mijn bijbelpagina's.

 

Ook maakte ik bij deze pagina een sjabloon. Als je het leuk vindt, kan je het gratis downloaden, uitprinten en overtrekken in je eigen bijbel. Als overtrekken moeilijk is, kan je ook grafietpapier gebruiken.

 

 

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Caroline (woensdag, 05 juli 2017 14:45)

    Hoi Els, ik ga weer met je mee journalen de komende zomer.
    Heb het boek besteld ( Wat een mooi boek!) en heb er geweldig veel zin in.
    Bedankt voor het sjabloon, het is een hele mooie bladzijde geworden.