Sta Stil: El Roï

biblejournaling voorbeeld  bij elohim  zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de bron waar God jou ziet zitten.

 Toen noemde Hagar God  'de God die ziet.' Ze zei: "Ik zocht Hem niet, maar Hij zocht míj wel!" Daarom noemen de mensen die bron sindsdien 'Lachai-Roï' (= 'bron voor de Levende God die mij ziet'). Die bron is tussen Kades en Bered.

-Genesis 16:13-14

 

Dag 2 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  met het thema: "Sta stil" gaat over één van de namen van God: El Roï. We lezen over het verhaal van Hagar die daar bij de bron bemoedigd wordt door God.

 

Maar wist je dat dezelfde bron waar God zich aan Hagar openbaarde als El Roï verder op in Genesis ook nog genoemd wordt?

 

Lees maar eens mee in Genesis 24:62 

Isaak is bij die bron neergestreken nadat zijn moeder is overleden. Hij rouwt daar, maar hij weet ook dat God hem ziet zitten. Hij zit bij de goede bron, daar waar God hem zal bevestigen.

 

En in genesis 25:11

Isaak gaat wonen bij de bron Lachai-Roï. ‘De Levende ziet mij’, betekent die naam.

 

Bronnen zijn in die tijd van levensbelang: ze voorzien in water. Ze vormen ook een rustplaats waar bomen schaduw geven. Bronnen spelen een belangrijke rol in het leven van Isaak en ook van Rebekka. Rebekka gaf de knecht die naar haar op zoek was uit haar eigen bron te drinken. Ze was daar niet terughoudend in: zelfs zijn kamelen gaf ze genoeg (Gen. 24:16-20). 

Bronnen staan voor de diepste motieven van je leven. Mag God daar met zijn Geest bij komen? En mag Hij jou naar zijn eigen bron leiden? Daar waar God je helemaal ziet zitten? Jezus biedt je levend water aan. Hij wil dat je van Hem geniet!

Voor deze pagina maakte ik gebruik van een stempeltje. Met een stempel kan je heel leuk herhalende patronen maken. Doordat het maken van zo een achtergrond niet ingewikkeld is, geeft het mij altijd de ruimte om ook echt de tekst te overdenken en te bidden. Na het overdenken van het leesplan bleef bij mij vooral het beeld van het levende water in mijn gedachten hangen. Het is Jezus die mij helemaal ziet zitten! Hij is het levende water. Hij brengt verfrissing in mijn leven, iedere nieuwe dag. Vandaar... gewoon simpel blauw en fris groen...

 

 

Mooi beeld toch? Voel je vrij om het ook te gebruiken als het aanspreekt. Ik vind het leuk om ook jouw pagina's te zien. Dus deel ze op instagram onder #zomerleesplanstastil of tag mij (@elshartog) even ;-)

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0