Sta Stil: Elohim

biblejournaling voorbeeld bij elohim zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij God: Elohim

 

De Heer is de Maker van de hele aarde. Hij is een eeuwige God. Hij wordt niet moe en raakt niet uitgeput. Hij is zóveel wijzer dan wij, dat wij Hem niet kunnen begrijpen. Mensen die moe zijn, geeft Hij nieuwe kracht. Uitgeputte mensen maakt Hij weer sterk. 

- Jesaja 40:28-29

 

Bij dag 1 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  met het thema: "Sta stil" noteer ik de teksten en antwoorden op de vragen in een apart notitieboekje. Dit notitieboekje maakte ik zelf, de cover van dit boekje is gemaakt van de flappen van het boek van het zomerleesplan. 

 

Na het opschrijven van deze gedachten, ga ik in aan de slag in de bijbel. Ik neem mij voor dat nu mijn vakantie is begonnen ik mezelf wil stilzetten bij de kleurenpracht die Elohim schiep.  Vanuit de duisternis, een zwarte leegte schiep de machtige schepper het licht en een wereld vol kleur. 

Ieder detail is het werk van zijn hand en laat uitbundig de veelkleurigheid van onze God zien. Alles wat we zien, ruiken, horen voelen en proeven komt voort uit de scheppingskracht van Elohim. Voor mij persoonlijk is er geen beter seizoen dan de zomer om hier volop van te genieten!

 

Onderaan deze pagina staan de materialen die ik voor deze pagina heb gebruikt. Wil je graag een meer stap-voor-stap beschrijving? Kijk dan voor how-to's bij mijn bijbelpagina's.

 

Ook maakte ik bij deze pagina weer een sjabloon. Deze kan je het gratis downloaden, uitprinten en overtrekken in je eigen bijbel. Als overtrekken moeilijk is, kan je ook grafietpapier gebruiken. 

 

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Mirjam (zondag, 09 juli 2017 14:34)

  Wauw! Ik zie hem nu pas, wat ontzettend mooi gemaakt weer! Wat een prachtige God hebben we dan toch!
  Groetjes,
  Mirjam

 • #2

  Tjitske Werkman (dinsdag, 11 juli 2017 09:08)

  Hoi Els.
  Wat prachtig! Je helpt mensen zoals mij in je woorden, maar óók in wat je maakt! Dankjewel!
  Klopt het dat niet van alles een how to do beschrijving is?
  Groeten Tjitske