Sta Stil: het wonder in het huis van Jaïrus

biblejournaling voorbeeld  bij   zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die wonderen doet!

biblejournaling voorbeeld exodus 14  #zomerleesplanstastil

 

"Toen pakte Hij haar hand en riep: "Kind, sta op!" En haar geest kwam in haar terug en ze stond onmiddellijk op. Jezus zei dat ze haar iets te eten moesten geven." 

-Lukas 8:54

  

Dag 16 van het zomerleesplan Sta )Stil van Zij Lacht  gaat over het dochtertje van Jaïrus dat tot leven wordt gewekt. 

 

We weten niet veel van het dochtertje van Jaïrus. We weten dat ze nog jong was en dat haar vader een leider in de synagoog was. We weten niet of ze nog broertjes of zusjes had, ook is het onbekend of ze lang ziek is geweest, of plotseling ziek is geworden. We weten niet of het een rustig, misschien zelfs wel verlegen meisje is geweest of juist spontaan, uitbundig of ondeugend. We kunnen onszelf een voorstelling proberen te maken, hoe haar vader zich gevoeld heeft, of hoe ziek het meisje zich heeft gevoeld.  We kunnen helemaal in dit verhaal kruipen en ons van alles indenken, maar of het ook klopt? Dat weten we niet zeker....

 

Maar een ding weten we wel: 

 

Jezus zei tegen haar: "meisje, sta op!"

En dat deed ze.

 

Dit meisje hoefde geen getuigenis te geven, of gehoorzaamheid te laten zien, ze hoefde er niks geen moeite voor te doen. Het was Genade. Jezus bracht wat dood is tot leven. Dit verhaal laat de grootheid van mijn Redder zien.

 

Ook weten we niet hoe het verhaal verder gaat... kwam haar hele familie tot geloof, werd ze zelf een actieve volgeling van Jezus? 

 

We weten zoveel niet over de genezing van dit meisje, maar dat maakt allemaal niet uit, want het verandert niets aan wat er op die dag is gebeurd! De nieuwe basis van haar identiteit is gelegd: ze was dood en is levend gemaakt door Jezus. 

 

En is dat ook niet jouw en mijn verhaal? 

Als jij in Hem gelooft, is dit ook jouw verhaal. Er is niets in ons bestaan wat hij niet met Zijn genezing tot leven kan maken.

 

Niet het afgelopen jaar, afgelopen week of zelfs gisteren bepaalt wie we zijn. 

Maar je bent wie je bent, omdat Hij je geroepen heeft, omdat Hij je thuisgebracht heeft. Omdat Hij je heeft laten weten dat je geliefd bent. Je bent wie je bent omdat Hij je tot leven heeft geroepen! Je bent wie je bent vanaf het moment dat Hij tegen je zei: "meisje, sta op!"

 

Arise! 

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0