Sta Stil: het wonder van de pratende ezel

biblejournaling voorbeeld  bij   zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die wonderen doet!

biblejournaling voorbeeld genesis 22  #zomerleesplanstastil Jehova Jireh

 

"ik kan niet ongehoorzaam zijn aan het bevel van mijn Heer God. Niet in grote dingen, maar ook niet in kleine dingen. Maar blijf vannacht hier. Dan zal ik zien wat de Heer mij hierover nog wil zeggen." 

-Numeri 22 

 

Dag 13 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over de waarzegger Bileam die door zijn ezel gered wordt van de dood, doordat de ezel begint te praten! 

 

Bileam wordt onderweg stilgezet door zijn ezel. Bileam bevindt zich op het verkeerde pad. De weg die Bileam bewandelt leidt naar de dood, zelfs de ezel ziet dat. 

De ezel ziet namelijk wat Bileam mist, doordat hij zo gefocust is op zijn werk en omstandigheden. Zonde en eigenbelang eindigt in de dood, maar de weg die je  naar de eeuwigheid leidt, is er alleen door Jezus. Hij is de weg, de waarheid en het leven. Jezus stierf voor onze zonden, en alleen zijn gerechtigheid maakt ons rechtvaardig in Gods ogen. 

 

Ook in dit verhaal ontdek ik dat niets Gods plan kan belemmeren. Hij is soeverein. Hij zal doen wat Hij vastbesloten is te doen, en Hij zal Zijn plannen laten slagen.  In dit verhaal gebruikt God een ezel die spreekt, in het vorige hoofdstuk was het het teken van de koperen slang. Maar uiteindelijk kunnen we met overweldigende zekerheid weten: Gods volk zal gezegend worden. Gods plannen zullen overwinnen. Gods doelen zullen slagen. En Gods liefde voor Zijn volk zal niet falen.

 

gebruikte materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 0