Sta Stil: het wonder van de schepping.

biblejournaling voorbeeld  bij   zomerleesplan van zij lacht

Sta stil bij de God die wonderen doet!

biblejournaling voorbeeld genesis 22  #zomerleesplanstastil Jehova Jireh

 

 " Zo maakte God de hemel en de aarde en alles wat daarop leeft en groeit"’

-Genesis 2:1

 

Vandaag begin ik met deel 2 van het zomerleesplan. Na 10 dagen stil te hebben gestaan bij het karakter van God. Gaat het leesplan de komende 10 dagen verder bij wonderen die God doet. 

 

Dag 11 van het zomerleesplan Sta Stil van Zij Lacht  gaat over het wonder van de schepping. 

 

God schiep een prachtige wereld (zie dag 1!) en had de mens nodig om Zijn liefde kwijt te kunnen. Ook Adam had iemand nodig: Een gelijke waaraan hij zijn liefde kwijt kon.  God schiep en zag dat het goed was.  Hij gaf de aarde vervolgens in beheer aan de mens, maar die verspeelde hem aan zijn tegenstander, de duivel.  Sindsdien is de volmaaktheid verdwenen en heeft de natuur veel te lijden, maar nog steeds  kan jij in de wereld om je heen de kwaliteiten van de Schepper ontdekken.

 

Lees Psalm 104 maar eens, over de hemel, de wolken, de wind, de zee, de bergen en de bronnen.

Hoe talrijk zijn uw werken, HEER.

Alles hebt u met wijsheid gemaakt,

vol van uw schepselen is de aarde.

Psalm 104:24

 

Lees over de afwisseling van dag en nacht, de regen, het gras, het vogelgezang, de ezels, ooievaars, steenbokken en klipdassen. Hé ooievaars! Staat dat er echt? 

De vogels bouwen er hun nesten.

De ooievaars wonen in de cipressen.

psalm 104:17

 

Dit vers spreekt vandaag tot mij! 

Want later na de zondeval voorziet God in een nieuw plan, een oplossing: een nieuwe schepping.  Zo groot als ik het wonder van de schepping van de eerste mens vind. Zo groot is het wonder dat God mij tot leven riep. Het wonder van de wedergeboorte is dat ik een compleet nieuwe schepping ben! Hierin laat God zijn trouw zien, Hij zorgt voor zijn schepping tot in eeuwigheid. 

 

En zo bijzonder dat  ik dan hier lees over de ooievaar. Want ik ontdekte dat de vertaling van de Hebreeuwse naam van dit dier is "vroom, weldoener"*. En in het Hebreeuws is verbonden met de naam 'çhèsed'. Dit woord drukt in de bijbel de goedheid en de verbondstrouw van God uit. Goedheid en trouw. Daarnaar wijst dus de naam van de ooievaar en dat past goed bij de eigenschappen van dit dier. We weten van deze vogel dat hij trouw is.  Het blijft zijn jongen trouw, vaak zelfs blijft de ooievaar trouw aan hetzelfde nest. 

 

Genesis 2 is een prachtig hoofdstuk, het plaatje kan niet mooier! Maar we weten dat het in Genesis 3 verandert en dat we de gevolgen van de zondeval vandaag nog kunnen merken. Wij mogen weten dat God trouw is aan zijn schepping. En altijd op zoek is naar een manier waarop Hij zijn liefde kan geven aan ons. 

 

Kijk maar naar de schepping..... Dit laat de macht van Zijn werken en Zijn trouw zien! Kan jij daarin ook de liefde van God voor jou zien en deze ontvangen? 

 

*(bron: www.bijbelaantekeningen.nl

gebruikte materialen:

 klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel  
Zomerleesplan Sta Stil van Zij lacht.  
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren)  
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S,F)  
Witte gelpen (Signo unibal)  
knipvel bij het zomerleesplan Sta Stil  
masking fluid Winsor&Newton  

Reactie schrijven

Commentaren: 0