· 

Ontdek de artiest in jou

Hoe het allemaal begon...

Begin 2016 begon ik mijn creatieve reis door de bijbel, door een challenge op het sociale media kwam ik in aanraking met biblejournaling. Ik had nooit kunnen bedenken dat ieder stapje  een onderdeel zou zijn van een veel groter geheel! Van een bestemming waarvan ik het bestaan niet eens kende.  Het is de start geweest van een groot avontuur, waar ik iedere dag middenin zit en volop van geniet.  Graag vertel ik je meer over mijn creatieve reis tot zover.

Klein en fijn

Zo begon alles heel klein; aan mijn keukentafel. Met een bijbel die al lang op de plank had gelegen en een paar fineliners. Iedere dag ging de bijbel open, ik las en had een geweldige ontmoetingen met mijn Hemelse Papa. Het bijbelvers dat mij aansprak arceerde ik en ik bracht kleur en handlettering op de pagina.  Een verlangen werd met deze momenten vervuld. Ik ontdekte dat iedere keer als ik God zocht in Zijn woord, dat Hij zich liet vinden. Doordat ik wat ik las ook creatief verwerkte ben ik bijbelverzen gaan onthouden. In mijn hoofd hebben zicht talloze plaatjes gevormd, die mij iedere dag Gods Woord helpen herinneren en (een ander) helpen bemoedigen. 

 

Bijzonder en mooi

Mijn creatieve reis door de bijbel begon ik te delen op het social media. Via instagram postte ik regelmatig mijn creatieve verwerking en mijn gedachten bij het bijbelvers.  Zo kwam ik ook in contact met Kris Bossenbroek die bezig was met het opstarten van een Nederlands netwerk voor biblejournaling.  Na een trainingsdag besloot ik dit  bijzondere nieuwe avontuur dat op mijn pad  kwam ook aan te gaan. Samen met de andere meiden, ondere andere Ilse Kleijer uit het team kregen we kansen om workshops te geven en biblejournaling steeds meer bekendheid te geven. Ook werkten we mee aan toffe biblejournalingproducten.  Zowel op de workshops als op het social media ontmoette ik heel veel mensen en zo ontstonden er veel bijzondere en mooie contacten.  Hier ontdekte ik dat ook al ken je mensen niet goed, er iets bijzonders ontstaat als je creatief met elkaar aan de slag gaat. Steeds opnieuw ervaar ik dat er mooie verbindingen tussen mensen en een diepere verbinding met God onstaat.

 

Groots en geweldig

En dan de volgende stap. En die was groots... Ineens opperde lieve Kris tijdens een gezellige watercolorparty bij Ilse thuis of het niet leuk zou zijn, als wij met z'n tweetjes een boek zouden gaan schrijven en illustreren. 

Daar werd ons een kans aangeboden, en een mogelijkheid om nieuwe dingen te leren, en uit te delen van wat we zelf ontvangen hadden. Met een motto dat we beide delen van "go with the flow" en een gebed: "Heer we willen wandelen en niet rennen, het mag Uw werk zijn", hadden we toch een week later al een plan liggen. 

Tijdens een telefoongesprekje in de zomervakantie vanaf het strand, borrelden ideeën op, ontstond er visie en was het raamwerk zo gemaakt en ingeleverd bij de uitgever. Best bijzonder als je bedenkt dat ik Ilse toen nog maar 2 keer had ontmoet. 

The making of... 

Na de goedkeuring van het raamwerk begon het echte werk. Iedere maandag had ik mijn gebedsmomentjes tijdens het huishouden. Iedere dinsdag zat ik achter mijn laptop. Tussendoor las ik zoveel als ik kon. En zo ontstond de invulling van 9 thema's met bijbelse overdenkingen. Bijzonder, of misschien juist natuurlijk, dat alle items in de thema's raakvlakken hebben met mijn eigen leven. Alles wat ik schreef leek wel voor mezelf.  En zo waren deze weken van schrijven allereerst tot grote zegen voor mijn eigen leven. Ik genoot ervan. Maar zal jullie ook eerlijk zeggen dat deadlines spannend zijn. Feedback ontvangen, stukken herschrijven.... fases van enthousiasme en onzekerheid wisselden zich af.  Tegelijkertijd trok ik met Ilse op die de creatieve kant van de thema's invulling gaf. Woorden en beelden kwamen samen. Honderden whats-app berichten en flink wat telefoontjes later was het manuscript klaar! 

 

Nu ligt alles bij de drukker, nog even... en dan... ja, wat dan? Dan gaat de reis verder. Het avontuur gaat door. Want een leven met God is in beweging. Het brengt je op plaatsen die je zelf niet had kunnen bedenken. Juist dat laat de grootheid en goedheid van God zien.

 Ik ben benieuwd?! Misschien ga ik jou de komende periode ergens (weer) ontmoeten, misschien ga je wel aan de slag met het boek (wat zou dat gaaf zijn!), misschien borrelt er bij jou na het lezen van deze blog of het boek ook weer iets op, waar God in jouw leven mee aan de slag gaat. 

 

Laat je het mij dan weten? Dat vind ik erg leuk om terug te horen!

 

PS wil je een PRE-ORDER plaatsen en kan je het boek afhalen in Middelharnis? Plaats dan je bestelling hier.