Veelgestelde vragen

Regelmatig krijg ik per mail of op de workshop vragen over biblejournaling. Er lijkt zoveel te zijn wat je moet weten en zeker als het nog nieuw voor je is, raak je misschien in verwarring. Om je wat verder te helpen geef ik hieronder antwoord op vaakgestelde vragen.

Wie weet staat jouw vraag er ook bij.

 

 

Welke journalingbijbel kan/moet ik kiezen?

Zoals met veel dingen is ook een journalingbijbel een kwestie van smaak.

Maak eerst de afweging of je een engelse of een nederlandse vertaling wil. Als je dat hebt beslist hebt, wordt de keuze al iets eenvoudiger.

Kies je voor Engels? Dan is er een enorm aanbod. De meest eenvoudig te lezen vertaling is de NIV, de standaard vertaling is de ESV. Engelse journaling bijbels heb je in veel verschillende soorten en met allerlei leuke kaften. In een flink aantal nederlandse christelijke boekhandels zijn ze ook te bekijken. Maar je kan ook gewoon om op bol.com te kijken. Zelf heb ik een voorkeur voor deze (klik!), omdat deze geen lijntjes heeft, en heel vriendelijk is geprijsd!

Kies je voor Nederlands? Dan is de keuze eenvoudig, want als je een nieuwe bijbel wil aanschaffen dan is er maar één soort, namelijk de NBV schrijfbijbel. Ondertussen is de eerste druk uitverkocht en is de tweede druk net verschenen. 

Ga je niet voor nieuw, dan kijk je bij de kringloop naar oude bijbels, of in je eigen kast. Vaak zijn dit dan wel bijbels die geen extra schrijfruimte hebben. Je werkt dan over de tekst heen. Je moet zelf afwegen of je dat prettig vindt.

welke materialen heb ik nodig?

Je hebt niet veel nodig hoor! We hebben de neiging van alles te kopen en we zijn snel hebberig, maar eigenlijk kan je al aan de slag met wat je in de kast hebt liggen. Natuurlijk is het fijn als je op bijbelpapier werkt dat dit niet doordrukt. Achterin je bijbel kan je het materiaal dat je wil gebruiken altijd even uittesten om te kijken of het je bevalt. Als je iets wil aanschaffen dan adviseer ik je een goede fineliner. Mijn favoriete merk is Faber-Castell. Natuurlijk heb ik nog meer favoriete bijbeljournalingmaterialen. Daar lees je hier meer over. 

wanneer en hoe moet ik mijn pagina voorbewerken?

antwoord volgt.