· 

Happy Place!

Happy place

Heb jij een happy place?  Op welke plaats voel jij je gelukkig? Op welke plek voel jij je thuis?

Is dat je momentje met een kopje koffie in de ochtendzon? In de armen van je echtgenoot? Of als je de lachende geluiden van je spelende kinderen hoort? Misschien denk je aan een vakantieherinnering of een speciale plaats in de natuur. Jouw happy place mag een plek zijn waar je vrede vindt. Een plaats waar je Gods stem hoort.

 

Toen iedereen weg was, ging hij een berg op om te bidden. Hij was daar alleen. (Matteüs 14:23 BB)

 

We hebben allemaal onze rust bij God nodig, Jezus ging naar een stille plek, ver van iedereen vandaan, om te bidden en alleen met God te zijn. Wij mogen zijn voorbeeld daarin volgen, en een plaats zoeken waar we tijd kunnen nemen om onszelf weer op te laden.

 

Voor mij is mijn creatieve hoekje in huis een plaats waar ik graag de stilte op zoek. Deze happy place ervaar ik als een schuilplaats waar ik in stilte -en soms in de levendigheid die een gezin met zich meebrengt, mag mediteren op de liefde van God. Een plek waar ik de controle mag loslaten en mag weten hoe diep geliefd ik ben door Degene die nooit loslaat.

 

We hebben het nodig om soms even op adem te komen, alles weer op een rijtje te zetten en te weten wie er aan onze kant staat. Zodat het tot je door kan dringen dat er een God is die jou in de druk en hectiek van je leven een vredige plaats geeft.Favoriete materialen

Mijn eerste jaar van biblejournalen was tegelijkertijd een creatieve ontdekkingsreis. Ik probeerde van alles uit. Ondertussen heb ik mijn favoriete materiaal gevonden. Hierdoor heb ik nog maar een kleine hoeveelheid materiaal nodig. 

Deze artsupplies zijn onmisbaar in mijn happy place:

 

1. een potlood en een gum

2. een fineliner; mijn favoriet is de tombow fundenosuke hard 

3. een penseel; mijn penseel van eekhoornhaar kan heel veel water opnemen, maar heeft ook een fijn puntje voor de details. 

4. een doosje met watercolors; ondertussen heb ik veel merken, en napjes in allerlei kleuren in huis. Mijn favoriete kleuren zijn van Schmincke. 

5. een klemmetje; hiermee zet ik het papier strak. 

6. een potje witte ecoline; voor spetters maar ook om de pagina soms wat witter te maken, of om voetnoten weg te poetsen en extra schrijfruimte te creëren 

7. een witte poscastift & witte signo unibal gelpen. 

8. een lijmstift van Coccoina.

9. een datumstempel.

10. schrijfbijbel 3e druk,  met mooie hoes van PB14.nl

 

Natuurlijk heb ik nog allerlei andere spullen die ik er regelmatig bij pak Zoals restjes papier, (letter) stickers, een typemachine (die ook wel favoriet is hoor!) een stansmachine met toebehoren etc.

Maar met deze basis vul ik het grootste deel van mijn creatieve stille tijd!


benodigheden, supplies biblejournaling
materialen voor biblejournaling


Reactie schrijven

Commentaren: 0