Habakuk 4

habakuk (deel 4) - from worrying to worshipping

 "..zelfs dan zal ik tóch nog juichen over de Heer, blij jubelen over de God die voor mij zorgt."

(Habakuk 3:18)

 

‘Wat er ook om mij heen zal gebeuren,’ zegt Habakuk, ‘God, de HEER, is mijn kracht, hij maakt mijn voeten snel als hinden, hij laat mij over mijn bergen gaan’ (Habakuk 3:19).

 

Hoe leer je dat?

Habakuk heeft leren letten op Gods kracht (zie deel 3 uit deze serie). Wat hij in de eerste 11 verzen over Gods zingt is heftig. Gods glorie, schittering, kracht. Hij brengt de bergen in beweging op een manier waar een aardbeving niks bij is. De zee, ja zelfs de zon en de maan kan hij aan. Ongelofelijk. Ook Habakuk is ervan onder de indruk, hij stond te trillen op zijn benen (vers 16). 

 

Daar wil ik wil ook de tijd voor nemen om Gods kracht op me in te laten werken. De aarde is vol van Gods glorie. De vastheid van de bergen, de kracht van het zeewater… Er is een God die het allemaal aankan. God is groot, onvoorstelbaar groot. De bergen, de hoogte van de hemel, de breedte van de aarde...

En ik weet dat deze God om mij geeft, ik heb Gods genade leren kennen en hierdoor kan ik zeggen dat God mijn kracht is. In iedere situatie....

Lees vers 17 maar eens: ook als je stal, je graanschuur of je bankrekening leeg is. Als mijn cijfers laag uitvallen, als ik weinig bloei waarneem... ook in die situaties wil ik kunnen zeggen: God is mijn kracht! De sleutel die Habakuk hiervoor in handen heeft gekregen lazen we in Habakuk 2 vers 4: "Door geloof zal de rechtvaardige leven". 

 

Niet ikzelf, maar God zal het uitwerken... 

Zing je mee? Een overwinningslied... Net als Habakuk zong! 

 

Want Habakuk merkt: als ik vooruit kijk kan ik toch al juichen. De God van de toekomst is vandaag al mijn kracht. 

Biblejournaling voorbeeld Habakuk 1 Habakkuk3:18-19
Habakuk 3

beschrijving

Omdat Habakuk in mijn NBV schrijfbijbel 4 pagina's beslaat en ik echt onder de indruk ben geraakt van dit bijbelboek vond ik het leuk om ook de laatste pagina te gebruiken. Zo werd dit een serie van 4 delen. En is iedere pagina van een journaling voorzien. 

 

Habakuk 3 sluit af met een lied. De laatste verzen vind ik het mooist. Ik las deze ook in de Engelse vertaling (AMP-C): 

 

"Yet I will rejoice in the Lord; I will exult in the [victorious] God of my salvation! ] The Lord God is my Strength, my personal bravery, and my invincible army; He makes my feet like hinds' feet and will make me to walk [not to stand still in terror, but to walk] and make [spiritual] progress upon my high places [of trouble, suffering, or responsibility]! 

 

Met potlood, fineliner, waterverf, stempels en stickers ging ik vervolgens aan de slag. 

 

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Christel Raats (maandag, 01 mei 2017 10:46)

  Els, wat prachtig weer. Je woorden en geweldige journals erbij zijn echt van diepe waarde. Ik voel jouw ontzag en liefde voor God hierdoor en het raakt me diep. Je bent voor mij een waardevolle inspiratiebron. God laat zich horen en zien door jou aan mij. Dank! Liefdevolle groet en fijne week gewenst. Christel

 • #2

  Caroline (dinsdag, 02 mei 2017 14:12)

  Els, heel erg bedankt voor deze miniserie over Habakuk.
  Wat geweldig om dit Bijbelboek zo te lezen en uit te werken.
  Je gaf weer heel veel inspiratie en ik heb enorm genoten om dit boek zo uit te werken en nu in mijn Bijbel te hebben.