Habakuk 1

habakuk 1 - from worrying to worshipping

 

Wat bijzonder als een bijbelboek ineens "eigen" wordt. De tekst die al eeuwenlang geleden is opgeschreven, wordt een realtiteit om praktisch toe te passen in mijn leven van alledag. Ken jij dat ook? Gods woorden die echt vreugde in je leven brengen?!

 

Ben jij ook niet zo bekend met Habakuk? Dan moedig ik je aan op dit boek door te lezen, het zijn maar drie hoofdstukjes, dat lees je in 10minuten! En kijk daarna dit engelstalige filmpje eens. Afgelopen huiskringavond raakte de boodschap mij enorm en werd ik nieuwsgierig naar dit boek. 

 

Habakuk ziet onheil, verwoesting, geweld in toenemende mate. Dreiging, zoals je in deze tijd op televisie ziet en misschien ook wel op straat. Angst, die je om je heen voelt. Weinig hoop, veel ellende. De profeet roept God om hulp, maar die zegt dat het alleen nog maar erger wordt.

 

Húh? Erger? 

Ken je ze de droogtes in je leven (of zie je ze in die van een ander?), je hebt maar één verlangen: VERFRISSING... levend water... méér van God. Je bidt, maar er lijkt geen einde te komen aan die moeilijke periode, je vragen lijken niet beantwoordt te worden, de schroeiende zon lijkt alleen maar feller te gaan schijnen en de droogte in je leven erger te maken.... 

 

Wat doe je dan? Denk er eens over na wat God zou willen dat jij weet...heb jij je een antwoord op alle ellende in de wereld. Een antwoord waar jij die buurvrouw, vriend of moeder op het schoolplein die met dat soort ellende worstelt mee kan bemoedigen? Poeh, ik vind dat altijd heel erg lastig. Maar in de volgende hoofdstukken kunnen we van de profeet Habakuk hierover iets leren...  

 

Al benieuwd? Lees dan alvast eens vooruit in hoofdstuk 2!

Of wacht de blog van morgen af ;-).

 

PS. Je kan je hier inschrijven, dan ontvang je een email als er een nieuwe post online staat. 

Biblejournaling voorbeeld Habakuk 1 Habakkuk1:5
Habakuk 1

Beschrijving

Yeah,ik maakte een sjabloon van mijn pagina... dus als je het leuk vindt mag je deze helemaal gratis hier downloaden en gebruiken! 

 

Stap 1. Maak een schets met potlood van een woestijn, cactussen en een zon. Of print het sjabloon dat ik voor je maakteuit, leg het onder je bladzijde en trek het over.  Als ik tevreden ben over mijn schets dat trek ik deze over met een fijne punt fineliner. Je kan het ook altijd bij je potloodlijntjes houden en geen fineliner gebruiken. Het is maar net welk eindresultaat jij het leukst vindt. 

Stap 2. Met waterverf begin ik met de achtergrond. Een lichtblauwe lucht dan de rotsen en het zand. De zon en de cactussen ga ik pas verven als de achtergrond helemaal droog is.

Stap 3. Aquarellen is laagjes opbouwen, dus als de achtergrond nog licht vochtig is breng ik opnieuw wat verf aan. De schaduwdelen krijgen zelfs meerder laagjes. Tussendoor spetter ik, of dep ik met een keukenpapiertje...

Stap 4. Als de achtergrond droog is geef ik de zon en de cactussen kleur, op dezelfde manier als hierboven: door meerdere laagjes te gebruiken. 

Stap 5: De tekst van vers 5 wil ik handletteren. Op pinterest zijn vaak leuke lettertypes te vinden, deze teken ik dan na. Jij kan het sjabloon ook gebruiken. Omdat overtrekken lastig is met dit soort kleine letters, raad ik je aan grafietpapier te gebruiken of dit zelf te maken (door de ACHTERKANT van het sjabloon met een zacht (bijv. 4B) potlood in te kleuren, het sjabloon OP de pagina te leggen - met de potloodzijde naar beneden-  en vervolgens de letters met een potlood over te trekken.) 

Stap 6: Accenten aanbrengen! Bij de zon en de cactussen breng ik met een witte verfstift wat stipjes en streepjes aan.  Met een zwarte fineliner breng ik in de rotsen wat streepjes aan. Ook de cactussen krijgen met de fineliner nog wat extra stekeltjes.  En omdat ik gewoon van fineliner hou - oeps-  trek ik alle lijntjes nog eens over.

Stap 7: Een tabje, tabe en wat notities maken de pagina af. 

 

En.... ik heb nu al zin in hoofdstuk 2! Als je het sjabloon gebruikt of een foto op instagram/facebook plaatst wil je dan (hieronder) een berichtje achterlaten of mij  taggen? Ik vind het altijd erg leuk om terug te zien en van je te horen! 

 

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  carola de jong (woensdag, 26 april 2017 10:28)

  LOVE IT!
  Gewoon omdat dit bijbelboek zo reëel is in her dagelijks leven.
  Maar ondanks alles. Ik haalde het op de bidstond ook nog aan...Want hoe droog, of misschien hoe nat..als de golven over je heen blijven komen en je dreigt te verzinken. Jezus werk is onomkeerbaar. Hij is en blijft mijn verlosser en Heer die ik lief heb.
  Gaaf Els! Hou van je hart, komen mooie dingen uit voor!

 • #2

  Nienke de Bruijn (woensdag, 26 april 2017 16:52)

  Hoi Esther, bedankt voor deze kleine Woordstudie, erg blij mee! Ik heb je werk overgenomen, Mijn eerste keer met kleur. Het lukte me niet om je te taggen. Hoe doe ik dat de volgende keer?
  Ik wacht met smart op je volgende pagina, gr Nienke.