1 Tessalonicenzen 4 - Glorious Day!

glorious day!

‘Want als het signaal klinkt, als een van de voornaamste engelen zijn stem laat horen en de trompet van God schalt, zal de Here Zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen de gestorven christenen eerst opstaan en daarna zullen wij die op dat moment nog leven, met hen in de wolken worden opgenomen om de Here in de lucht te ontmoeten en altijd bij Hem te zijn.’

(1 Tessalonicenzen 4:16-17 - HTB)

 

Misschien zijn het de dagen na hemelvaart, die mij doen verlangen naar de terugkomst van Jezus. Maar waarschijnlijk nog meer is het de gebrokenheid en de ellende  in deze wereld wat het verlangen in mijn oproept naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.  Dit vooruitzicht is de beste troost als je gedachten gevuld zijn met verdriet over wat je rondom je heen ziet of waar je misschien zelf midden in zit. 

 

Jezus kwam om te laten zien dat Hij van je houdt. Hij stierf om je te redden, Hij werd begraven - en droeg daarmee je zonden weg. Hij overwon de dood om je voor altijd te rechtvaardigen en in vrijheid te zetten. En op een dag... komt hij terug! 

 

Wat is de mooiste dag uit jouw leven?

Ik ben gezegend met veel mooie momenten in mijn leven die ik koester als kostbare herinneringen en fijne tijden. Meestal zijn het de kleine dingen die een dag ook onvergetelijk kunnen maken.  Dus er eentje uitkiezen valt niet mee... één ding weet ik zeker: de mooiste dag van mijn leven komt nog. Dat zal die glorieuze dag zijn! De dag dat ik mijn grote liefde Jezus en mijn Papa eindelijk in de ogen zal kunnen kijken... ik kijk ernaar uit... 

Biblejournaling voorbeeld 1 Tessalonicenzen 4:16-17
1 Tessalonicenzen 4:16-17

beschrijving

Inspiratie voor deze pagina vond ik in het lied "Glorious Day". Vorige week werd het fantastische concert van de Casting Crowns met dit lied afgesloten. Sindsdien galmt het refrein nog door mijn hoofd:

Living - He loved me

Dying - He saved me

Buried - He carried my sins far away

Rising - He justified freely forever

One Day - He is coming!

Oh glorious Day. 

Ik maakte bij dit een lied een knipvel, deze heb ik op deze pagina ook gebruikt. Het knipvel is ook voor jou beschikbaar, je kan het hier gratis downloaden.

 

Stap 1: Met een dun penseel en aquarelverf handletter ik als eerste de tekst "Glorious Day".  Ik zorg ervoor dat de letters voldoende nat zijn, zodat terwijl de letters nog drogen ik met een tweede kleur (oranje) accenten kan aanbrengen die zodoende nog mooi in elkaar over vloeien.

Stap 2: Daarna ga ik met een dikker penseel aan de slag met de achtergrond. Ik begin met de lichtste kleuren en laat deze overvloeien in steeds donkerdere tinten.

Stap 3: Als de verf helemaal droog is breng ik met een witte gelpen en verfstift wat details aan. ik teken een aantal rondjes, stipjes en wat lichtstreepjes. Ook gebruik ik een hexagonstencil en wat witte acrylverf voor wat leuke details. Door wat verf op een sponsje aan te brengen en te tamponneren, laat je een leuke afdruk achter.

stap 4: Tot slot knip ik verschillende onderdelen uit het knipvel en plak deze erbij. Een leuke strik op paperclip maakt de pagina af. Deze strik maak je heel eenvoudig zelf. Dit doe je door twee strookjes stof te knippen van ongeveer 2x12cm. Deze strookjes leg je op elkaar en schuif je door de paperclip. Vervolgens maak je een knoop. 

materialen

Alle materialen zijn via de webwinkel van bykris te bestellen, of klik op het product voor een link. 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mirjam (maandag, 12 juni 2017 06:06)

    Wat een mooi stuk! En een gave bladzijde. Tijdens het concert had ik al de hele tijd het idee dat ze daarmee zouden afsluiten en toen bleek ik gelijk te hebben. Naast dat ik het een prachtig lied vind, vond ik dat ook wel leuk, om de juiste inschatting gemaakt te hebben :)
    Groetjes,
    Mirjam