· 

Nieuwe journalingbijbel en hoes!

NIEUWE BIJBEL | Dit mooie exemplaar ga ik in gebruik nemen. Dit is de schrijfbijbel (NBV), sinds november 2016 is deze verschenen. En ondertussen alweer in tweede druk verschenen en overal volop verkrijgbaar. 

 

 

Maar wat maakt deze bijbel nu zo speciaal? Voor mij dat de extra witte ruimtes die deze bijbel heeft. De marges zijn een stuk breder en hierdoor heb je de mogelijkheid om naast de bijbelteksten te journalen. Ook fijn vind ik het soort papier van deze bijbel. Het papier is wat minder dun en net iets steviger. Hierdoor is het geschikt om met allerlei materialen op te werken, zonder dat deze doordrukken naar de andere pagina. 

 

 

Schrijfbijbel (NBV -Jongbloed)
Schrijfbijbel (NBV -Jongbloed)

Moest ik in mijn eerste bijbel (de paarse bijschrijfbijbel van Jongbloed) nog mijn pagina's preppen (voorbehandelen met gesso), nu is dat eigenlijk helemaal niet meer nodig. Daar ben ik heel blij mee. Ook ontdekte ik dat ik vooral watercolors heel erg fijn vind om mee te werken. En dan is voorbehandelen echt "not done"! Je hebt de werking van het papier nodig, om mooie resultaten te krijgen. Gebruik je gesso dat leg je een laagje over het papier, waardoor dit niet meer kan. Ook hechten de watercolors zich niet op de gesso, wat ervoor zorgt dat je zelf als het is opgedroogd je werk er weer zo vanaf kan vegen. En dat wil je natuurlijk ook niet... 


Net als mijn vorige bijbels heb ik er meteen een prachtige hoes bijbesteld. Namelijk een prachtige, speciaal voor mij op maat gemaakte hoes van echt leer! Gemaakt door bijbelhoezen.nl! Wil je ook zo'n mooie hoes? Bezoek dan zeker even hun website. Ik koos voor een mintgroene kleur. De buitenkant is fijn glad en zal met de tijd vast een doorleefde look krijgen. De binnenkant is ruwer leer en ook erg mooi. De hoes is lekker stevig! Ik koos ervoor om mijn themawoord met slagletters in het leer te laten zetten. Naast dat het voor mijzelf een goede reminder is, vind ik het ook een toffe handgemaakte look geven... Verder past het woord "connect" ook bij de reden waarom ik de bijbel opsla en ga journalen. Om de verbinding te zoeken met God... 

 

Voor al mijn notities kwam er cover voor mijn notitieboekjes mee. In deze hoes zitten elastieken waar je notitieboekjes in hangt. Een zogenoemd travellers notebook. Met dit systeem werk ik al eventjes en het bevalt mij erg goed! 

Deze notitieboekjes maak ik zelf (door papier aan elkaar te nieten), maar ze zijn ook kant-en-klaar te koop. 

Binnenkort verschijnen er van biblejournaling.nl ook nieuwe producten. Het werkboekje uit de nieuwe serie is ook precies in de maat van deze hoes. 

 

De leuke sleutelhanger kreeg ik cadeau van Ilse Kleijer (@ikmetliefde), op het DIY paperedition weekend verfde ik zelf een hanger. Maar ze zijn ook kant-en-klaar op haar site en etsyshop te koop. 

 

Kortom ik ben helemaal heppiedepeppie met mijn set! Wat vinden jullie ervan? 


Reactie schrijven

Commentaren: 0