· 

Faith journal (Linette Trapman)

Nieuw geloofsdagboek: faithjournal van Linette Trapman.

aanbidding * gebed * biblejournaling

 Op een schijnbaar toevallig moment, maar voor mij persoonlijk met perfecte timing valt er een nieuw boek bij mij op de mat. Namelijk het Faith Journal van Linette Trapman. 

Tijdens de januari maand (met de "wat-zeg-je challenge")  werd het verlangen naar krachtige gebeden al aangewakkerd. Zou dit geloofsdagboek mij mogelijk een zetje kunnen geven?

In dit blogbericht vertel ik je meer over dit boek.

 

De mooie kleuren op de cover en de ondertitel vertellen dat dit boek gaat over aanbidding, gebed en biblejournaling. Als je snel door het boek bladert valt allereerst alle ruimte op die er is om creatief aan de slag te gaan. Terwijl de hoofdstukkenindeling met de mooie platen, gebeden en liederen het boek een duidelijke structuur geven. 

 

In het voorwoord deelt Linette een stukje over haarzelf. Dat is een bemoedigende getuigenis. Op deze bladzijdes word ik geraakt door de aanmoediging die Linette geeft om je plaats dichtbij God te zoeken. In gebed. Ze schrijft:

"Het Faith Journal is een doeboek om op jouw manier aan de slag te gaan met het geloof, met gebed als middelpunt."

Daarnaast worden er in het voorwoord handige tips gegeven over hoe je het Faith Journal kan gebruiken. Maar ik ben vooral enthousiast over de verdieping die je in dit boek kan vinden. De uitgeschreven gebeden -met verwijzingen naar bijbelteksten- verwoorden op een prettige manier emoties, hoop en verlangen bij de verschillende onderwerpen die in het Faith Journal behandelend worden. 

 

Ik realiseer me dat dit boek voor een langere periode mijn gebedendagboek kan worden. En ik er een heel persoonlijk boek van mag maken. Waarin ik tijd kan nemen om mijn eigen gebeden een plekje te geven. 

Ondanks dat ik er al verschillende keren tegenaan ben gelopen dat  creatieve projectjes in andere boekjes al snel op de plank komen te liggen. Heb ik enorm veel zin om in dit Faith Journal aan de slag te gaan. Het concept achter het Faith Journal heeft Linette uitstekend weten te vertalen naar een product dat ik eerder nog niet zag: een prachtig inspirerend geloofsdagboek! 

 

Ik voel me een echte geluksvogel dat ik sinds vorige week zaterdag een gesigneerd exemplaar in bezit heb. Lieve Linette schreef er voor mij een persoonlijk berichtje in. Dit boek hoeft niet nieuw te blijven, dit is geen boek voor op de plank. Maar een journal dat een plekje mag krijgen, waar het makkelijk voor het grijpen is. Zodat ik er een gebruikt en doorleeft dagboek van kan maken. 

 

Kijk op de bijbehorende website voor een filmpje en bijhorende tabjes die je gratis kan downloaden!  

Omdat het een gebedsjournal rondom verschillende aspecten uit je leven is, leken mij tabjes ook erg handig. Zo  zoek je eenvoudig de juiste gebeden bij de situatie waar je voor wil bidden. Zelf gebruikte ik niet de tabjes uit de download. Maar ik maakte ze zelf met mijn tabpons uit een watercolor achtergrond.

Ik vind het Faith Journal er nu nog leuker en al een beetje als van mezelf uitzien. De komende week ga ik met de binnenkant aan de slag!  

 

Wil je het boek ook aanschaffen? Ga naar je (christelijke) boekhandel of bestel 'm hier! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0