· 

ADVENT 2018: dag 13 - 25

biblejournaling bij de psalmen. Een psalm voor iedere dag.

adventskalender

 

Deze maand volg ik met mijn gezin de adventskalender van My-beloved. Een toffe aftelkalender met iedere dag een weetje, opdrachtje, quiz of bijbeltekst. Daarnaast haal ik creatieve inspiratie om over te journalen uit de challenge #journalyourdecember van Ilse Kleijer en Charlene van de Vorst.  

 

Helaas lukte het mij niet om steeds alles op tijd op mijn website te krijgen. Vervolgens ging ook nog mijn laptop stuk. Maar nu alsnog de bijbelpagina's die ik deze adventsperiode heb gemaakt. 

dag 13

Biblejouranling bij Micha 5:5
Biblejouranling bij Micha 5:5

“Hij zal Vrede zijn”.

 

Die vrede is met Jezus gekomen. Waar Hij heerst, daar is vrede. Opnieuw wordt hier een diepe vrede bedoeld. Deze vrede maakt compleet, volmaakt en heel. Jezus is de vervuller van deze belofte, waardoor deze vrede binnen ons bereik is!

 

HE WILL BE OUR PEACE |dag 14

Biblejouranling naast het bijbelboek Judas
Biblejouranling naast het bijbelboek Judas

 

 

Gods verlangen om hoop, vrede, liefde en licht te brengen aan alle mensen in de wereld is het goede nieuws dat we met kerst (en eigenlijk het hele jaar door!) mogen vieren! Gods verlanglijst is nog veel langer! Fijn om vandaag over na te denken... wat denk jij dat er nog meer op staat?

 

GOOD NEWSdag 15

Biblejouranling bij Jesaja 57:19
Biblejouranling bij Jesaja 57:19

 “Vrede, Vrede voor hen, dichtbij en veraf, want Ik zal hen allemaal genezen”

 

Dat is Gods aanbod van vrede. God biedt alle mensen vrede aan en daar hoort ook gezondheid bij. De wereldse zoektocht naar rust en ontspanning door meditatie, drank, drugs etc zien we rondom ons heen. Er is zoveel onrust veraf en dichtbij. Maar Jezus kwam om vrede te brengen aan de hele wereld

 

PEACE, PEACE, FOR THOSE FAR AND NEAR dag 16

Biblejouranling bij Lukas 2:14
Biblejouranling bij Lukas 2:14

God gaf ons Jezus. Het allermooiste en dierbaarste wat Hij had. Omdat Hij zoveel van de wereld en alle mensen houdt! Dat zongen ook het engelenkoor “voor alle mensen die Hij liefheeft”. Wat een goed en volmaakt geschenk.

 

FOR GOD SO LOVED THE WORLDdag 17

Biblejouranling bij Hebreeën 1
Biblejouranling bij Hebreeën 1

Onze liefdevolle Vader gaf ons Jezus. “In hem schittert Gods luister, Hij is zijn evenbeeld, hij draagt de schepping met zijn machtig woord.” Wat een meesterwerk van liefde!

 

MASTERPIECE OF LOVEdag 18

Biblejouranling bij 1 Korinthiërs 13
Biblejouranling bij 1 Korinthiërs 13

In het loflied op de liefde waar Paulus over schrijft herken je Jezus. Jezus is geduldig en vriendelijk. Hij is niet grof en niet zelfzuchtig, Hij laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, Hij verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. En Jezus liefde zal nooit vergaan. Dankzij deze liefde besta ik en heeft mijn leven betekenis.

 

LOVE dag 19

Biblejouranling bij Jakobus 1
Biblejouranling bij Jakobus 1

 ‘Alles wat goed en volmaakt is, wordt ons door God gegeven, Hij is de bron van alle licht. Hij is een en al licht en verandert nooit.’

 

Het geschenk van God aan ons. Zijn goedheid, Zijn genade, Zijn liefde komt van boven. Jezus kwam uit de hemel om volmaakte liefde te laten zien. En deze liefde is onveranderlijk. God is de Vader van de lichten. Zoals de zon altijd hetzelfde is in zijn aard en invloeden, maar door wolken en door opkomst en ondergang kan variëren in uiterlijk, is Gods liefde ook altijd hetzelfde, maar openbaart deze liefde zich in verschillende aspecten van genade, glorie en voorziening!

 

EVERY GOOD EN PERFECT GIFT IS FROM ABOVE |

 dag 20

biblejournaling Mattheus 2:20
biblejournaling Mattheus 2:20

‘Toen zij de ster zagen, verheugden zij zich met zeer grote vreugde.

 

 Gods licht is leven. Het brengt scheiding tussen leven en dood. De geboorte van Jezus werd aangekondigd met een wonderlijke ster. Zie je dat licht? Dan word je aangestoken door intense blijdschap, net zoals de wijzen zich verheugden toen ze de ster zagen. Want ze zagen er koninklijke schoonheid in, het zou hen de weg naar de Vader wijzen. Zo mag ik ook door Jezus licht de Vader steeds beter leren kennen!

 

STAR OF WONDER dag 21

Biblejournaling  bij Psalm 36:10
Biblejournaling bij Psalm 36:10

 ‘In Uw licht zien wij het licht’

 

Jezus komt met licht. Het eerste wat Hij in ons bestaan brengt is licht. Waarom licht? Omdat het de duisternis laat verdwijnen! Zijn vrijspraak en bevestiging laten licht je leven binnen, daar ga je zelf van stralen!

 

IN YOUR LIGHT WE SEE LIGHT |dag 22

Biblejournaling bij 1 Johannes 1
Biblejournaling bij 1 Johannes 1

Jezus plaatst je in zijn licht, waarin geen duisternis is. In dat licht zie je wie je echt bent. Een kind van het licht. Het is kerstavond, we denken terug aan een geweldige nacht! Ons huis is extra gezellig en de kaarsjes branden buiten en rondom huis, want door de geboorte van Jezus werd het licht in ons leven! Ga jij zo ook naar de kerk? Wij wel, we maken ons klaar en vieren feest! Ik wens jullie een Lichtbrengend Kerstfeest!

 

GOD IS LIGHT dag 23/24/25

‘Goedertierenheid en trouw ontmoeten elkander, gerechtigheid en vrede kussen elkaar,’

(psalm85v10-11)

 

Dit is wat ik vier met Kerst; het samenkomen van hemel en aarde. Gods liefde daalde neer uit de hemel en werd volledig mens. Gods standvastige liefde en gerechtigheid werden bekend in Jezus 'trouw en vrede.
Reactie schrijven

Commentaren: 0