· 

ADVENT 2018: dag 10

biblejournaling bij de psalmen. Een psalm voor iedere dag.

Vrede - Peacemaker

 

Deze maand volg ik met mijn gezin de adventskalender van My-beloved. Een toffe aftelkalender met iedere dag een weetje, opdrachtje, quiz of bijbeltekst. Deze week is het thema vrede. Ik zoek in mijn online bijbel naar verschillende teksten over vrede.

 

De tekst uit Johannes 14 raakt mij voor de journaling van vandaag. Jezus kwam naar aarde om onze vredestichter te zijn!  Bij de adventkalender maak ik samen met de kinderen een "gebedspot" met kaartje met daarop landen van de wereld waar het aan vrede ontbreekt. De komende maand gaan wij voor deze landen bidden. 

voorbeeld biblejournaling bijbeljournalingJohannes 14:27
Johannes 14:27

In zoveel landen in de wereld is er geen vrede, misschien ontbreekt het er in jouw leven ook wel aan. Maar Jezus kwam als Vredevorst. Hij bracht ons de belofte van het goede nieuws van vrede. Vrede die je niet zelf maakt, door bijv. alles onder controle te houden. Maar vrede die je ontvangt! Dat is een heel ander soort vrede dan de wereld geeft. Jezus’ vrede is niet alleen de afwezigheid van onrust, strijd, of vijandschap. Ja, ook! Maar zijn vrede is shalom (Hebreeuws), wat ook betekent dat je gaaf en volledig mag zijn. Je mag gezond, beschermd, veilig en in rust leven.

 

PEACEMAKER

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0