· 

ADVENT 2018: dag 1

biblejournaling bij de psalmen. Een psalm voor iedere dag.

BEHOLD, THE DAYS COME!

 

December is weer begonnen. En daarmee ook advent. Advent komt van de Latijnse woorden "advendus" wat komst betekent en van 'advenine' wat naar iemand toekomen betekent. 

 

Advent is dus een tijd van verwachten en uitkijken. Verwachting krijg je door te kijken naar de God die je hoopt geeft. Tijdens deze adventsperiode mag je uitkijken naar wat komen gaat. Je kan je hoop laten groeien door vol verwachting toe te leven naar de dag die gaat komen. Heerlijk om daar deze maand weer voor te gebruiken.

 

Deze maand volg ik met mijn gezin de adventskalender van My-beloved. Een toffe aftelkalender met iedere dag een weetje, opdrachtje, quiz of bijbeltekst. Daarnaast haal ik creatieve inspiratie om over te journalen uit de challenge #journalyourdecember van Ilse Kleijer en Charlene van de Vorst.  

 

Deze maand kenmerkt zich toch altijd ook wel door drukte, mijn journalmoment is dan zo welkom! We gaan de komende weken zien, hoe vaak ik eventjes kan gaan zitten met mijn bijbel en penseel! 

voorbeeld biblejournaling bijbeljournaling psalm10
Jeremia 26

Reactie schrijven

Commentaren: 0