· 

Psalm 8&9

biblejournaling bij de psalmen. Een psalm voor iedere dag.

your marvelous works

Psalmen zijn er voor iedere dag. Vandaag  combineer ik Psalm 8 en 9...

 

Mijn mooiste herinnering aan Psalm 8 was dat deze door een studievriendin werd voorgelezen toen ik tijdens mijn stage in Afrika een weekje vertoefde aan het strand van Kenia. We waren zo onder de indruk van de heldere nachten, de tropische stranden met palmbomen, de wildlife die we op onze safari's zagen.  Een stukje van de wereld die ik eerder nog niet zag, mocht ik me over verwonderen. 

 

Heer, onze Heer,

de hele aarde laat zien hoe geweldig U bent!

voorbeeld biblejournaling bijbeljournaling psalm8&9

Hierdoor is deze psalm mijn favoriete psalm voor op reis geworden. We lezen hem altijd als we op vakantie zijn en genieten van de mooie schepping. 

 

Op welke momenten ben jij je bewust van Gods grootheid? Van het onmetelijk grote heelal tot de dieren van de zee. Alles wijst naar onze grote God. En weet je wat? Hij heeft ook aandacht voor jou. Je bent belangrijk voor Hem. Hij houdt van je! Daar wil je toch over vertellen?

 

Heer, ik prijs U met mijn hele hart.

Ik zal iedereen over al uw wonderen vertellen.

(Psalm 9:2)

 

I WILL TELL OF ALL YOUR MARVELOUS WORKS 

Reactie schrijven

Commentaren: 0