· 

Challenge: Woordvrouw 2018 dag 7-11

Deze challenge is opgezet door @saralindenhols en @lucilight. Zij zijn ook jouw gastvrouwen, dus bezoek hun websites om bemoedigd te worden in tekst en beeld! En daar kan je ook het leesrooster vinden en downloaden...

Deze challenge loopt van 1 tot 31 mei 2018. 

Ook ik ga de uitdaging weer aan en zal zeker iedere ochtend meelezen! En natuurlijk ook proberen om zoveel mogelijk pagina's als blijvende herinnering een plekje te geven in mijn bijbel! Hieronder zie je de dagen die ik in deze week heb uitgewerkt.... 


dag 7

WOORDVROUW: JAËL

Richteren 4: 17-22

 

Klaarstaan op ieder moment van de dag om God te dienen.

“Maak wie u liefhebben onstuitbaar als de opgaande zon”

 

AWAKE & READY

 Dag 8

WOORDVROUW: DINA

Genesis 34

 

Die dagen dat je eigenlijk graag onder je deken wegkruipt, die momenten dat je in een hoekje verstopt zit. Schaamte, pijn, verdriet maken je klein. In die. donkere doos gaat je glans verloren. Je kan niet schitteren zoals jij bedoelt bent. Kom tevoorschijn, Laat Gods licht in je leven schijnen. Laat dit licht je gids zijn om door die moeilijke tijd heen te komen. Verwelkom Gods goedheid en hulp in je tekorten.

HIDE IN A BOX 

 Dag 9

WOORDVROUW: asnat

Genesis 41: 44-52

 

Jezelf een buitenbeentje voelen en je anders voelen dan de wereld om je heen. Je past niet in de hokjes en de vakjes en misschien bekruipt je wel het gevoel dat je er helemaal niet bij hoort... Zo was Asnat belangrijk in Egypte, maar een buitenbeentje in Israël. Eigenlijk geldt dat ook voor ons; 

Geloof je in Hem, dan leef je wel in de wereld, maar ben je niet van de wereld. We zijn reizigers en dromers van een hemelse paradijs!

 

OUTSIDER  Dag 10

WOORDVROUW: MARIA MAGDALENA

Johannes 20: 1-18

 

Draai je om als je de stem van de tuinman hoort. Hij roept jouw naam. 

De ingang naar de tuin is heropend. Het zicht op het paradijs, dat door Adam, de eerste tuinman werd verpest is weer hersteld. Waar in Genesis twee engelen de toegang tot de tuin versperden, wijzen de twee engelen bij het graf nu naar Jezus in de tuin. De tuinman heet je welkom, Hij noemt je naam, zodat je weet dat je daar mag leven, samen met Hem.

"RABBOENI !"

 dag 11

WOORDVROUW: KODRANTES

Markus 12

 

 

Alles wat deze vrouw had was...bijna niets...

Wat ik heb...is bijna alles...

God is onze voorziener. Wat we hebben is van Hem. We mogen zijn erfenis goed beheren en er anderen mee helpen. 

 

NEXT TO EVERYTHING 

 Reactie schrijven

Commentaren: 0