Week 7: dankbaarheid

biblejournaling leesplan veertigdagentijd bij magazine van zij lacht

His one & only Son.

 We staan deze laatste week van de veertigdagentijd in het leesplan "van verdriet naar vreugde" van zijlacht stil bij de emotie dankbaarheid. 

voorbeeld biblejournaling bijbeljournaling

De zondag waar deze laatste week van de veertigdagentijd mee begon was het thema van de preek "de ruil". Met een enorm dankbaar gevoel kwam ik thuis uit de dienst. 

 

In de preek werden we tot nadenken gezet. Is het beeld dat wij van de haan hebben er een van veroordeling? De kraaiende haan die Petrus op zijn fout wijst? Of zien wij in de haan het beeld, zoals God dit in de natuur heeft meegeven,  van de aankondiging van een nieuwe dag? Want weet je wat er gebeurt in het moment nadat de haan heeft gekraaid?

 

De Heer Jezus draaide Zich om en keek Petrus aan

(Lukas 22:61 BB)

 

Jezus laat Petrus niet los, Hij maakt oogcontact! Zo maakt Jezus dit oogcontact ook met jou en mij. Is dat niet iets om dankbaar voor te zijn? Wij mogen onszelf zijn, we kunnen Hem aankijken, we zijn aangenomen als zijn kind. Want Jezus ruilde zijn leven voor dat van ons. 

 

Ook al "kraait" er van alles in mijn leven en  komen de emoties teleurstelling, boosheid, verdriet, angst echt nog wel  mijn leven binnen...., en vast ook in dat van jou... dan mogen we leren dat we in al dit gekraai recht voor God kunnen staan, omdat Jezus voor ons de ruil maakte. We hoeven onszelf niet meer veroordeeld te voelen door het gekraai in ons leven, maar we mogen juist zien dat het wijst op het nieuwe begin dat aangekondigd wordt! Dankbaar mogen we het aangezicht van Jezus opzoeken en luisteren hoe de haan kraait en een nieuwe dag aankondigt. 

 

Ondanks dat afgelopen week een bewogen week is geweest, waarbij alle emoties uit voorgaande weken in sneltreinvaart even voorbij kwamen ;-) , ben ik vooral dankbaar dat ik al die emoties kan beleven, omdat ik ze iedere dag opnieuw kan ruilen voor de rust, liefde, vrede en vreugde van Jezus. 

 

  

A NEW DAY... een nieuw begin. Dat is PASEN! 

 

Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.

(Johannes 3:16 BB)

 

In het engels staat er His one & only Son.

 

Jezus stierf. Zodat Hij niet de enige Zoon van God zou blijven. Jezus stierf om ervoor te zorgen dat wij ook Gods kinderen zouden zijn.

Dit bekende bijbelvers is dan ook voor mij de kern van dankbaarheid die ik met Pasen beleef.

Hieronder lees je hoe ik deze pagina heb gemaakt. 

 

FOR GOD SO LOVED THE WORLD 

voorbeeld biblejournaling bijbeljournaling, biblejournaling
Johannes 3:16 /

werkbeschrijving:

Stap 1: De wereldbol heb ik op een los papier (Tomoe river paper) gemaakt. Deze had ik nog liggen.  Hiervoor gebruikt ik aquarelverf en Posca stift en fineliner voor de details. 

Stap 2: Meet waar de wereldbol komt, gebruik maskeervloeistof om rondom de wereldbol hartjes en lichtstralen te maken. 

Stap 3: Met waterverf geef ik de pagina kleur.  Ik begin met bruin en verf de heuvel Golgotha. Vervolgens ga ik verder met de achtergrond. Bouw laagjes op, begin licht en voeg steeds wat kleur toe. Laat de laatjes ook tussendoor even drogen, daar wordt het echt mooier van! Ook is het tof om wat doodles toe te voegen, bijvoorbeeld kleine stipjes. 

Witruimte werkt altijd goed. Dus werk niet helemaal tot aan de rand van je pagina's. 

Stap 4:  Als de pagina droog is haal ik met mijn vingers (of met een gum) de maskeervloeistof op alle plaatsen weg.

Stap 5: De wereldbol lijm ik met een zuurvrije lijm op de pagina 

Stap 6: Met een poscastift breng ik nog meer fijne stralen aanbreng ik aan met een witte verfstift.

Stap 7: Met roze verfstiften breng ik nog meer gekleurde hartjes aan, dit doe je eenvoudig door de letter 'v' te schrijven. Door de dikkere stiftpunt lijkt het meteen op een hartje. De zijkant geef ik nog een dun lijntje zwarte fineliner.

Stap 8: Met alfabetstickers voorzie ik de pagina van de tekst uit Johannes 3:16. Natuurlijk kan je die ook handletteren. 

Stap 9: Een tabje en datumstempel maken de pagina af. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Tamara (maandag, 02 april 2018 08:55)

    Heel erg mooi Els! Gaaf zo'n grote biblejournaling van 2 pagina's!!