Week 4: vreugde

biblejournaling leesplan veertigdagentijd bij magazine van zij lacht

PURSUIT OF JOY

 

 We lezen deze week  in het leesplan "van verdriet naar vreugde" van zijlacht hoe Jezus tijdens zijn lijden dacht aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag.   

voorbeeld biblejournaling bijbeljournaling
Hebreeën 12:2

Deze week begint feestelijk, want mijn oudste zoon wordt negen jaar! Reden dus voor een feest! Een feestje om het leven te vieren en dankbaar te zijn voor een nieuw levensjaar dat hij in mag gaan. In ons gezin is de traditie dat ik altijd een speciale verjaardagstaart  voor ze maak, ik pak dan grootst uit en de jarige mag het kiezen hoe de taart moet worden.... Dit jaar was een snoeptaart de wens. Voor de allergrootste snoeperd die er bestaat is dat geen gek idee! En dus ging ik enthousiast aan de slag. Eerst met de taart, daarna ook in de bijbel. Want heel toepasselijk is de tekst uit leesplan van die dag uit psalm 34 is:

 

"Proef, en geniet de goedheid van de HEER,

gelukkig de mens die bij hem schuilt."

(Psalm  34:9 NBV)

 Het kennen van Gods goedheid geeft vreugde. We mogen ervan proeven en van genieten! Het meeste van Gods goedheid zie je als je naar Jezus kijkt. Kijk je naar Hem dan ga je stralen van vreugde

 

Wie naar hem opzien, stralen van vreugde,

schaamte zal hun gezicht niet kleuren.

 (Psalm 34:6 NBV)

Hij leert je hoe je moet leven. Je hoeft je niet te schamen als je tekortschiet. Je bent vrijgesproken door je Redder. Denk aan de vreugde die Hij voor je heeft behaald!

"THE LORD IS GOOD"

 

Jezus dacht aan de vreugde die voor hem in het verschiet lag. In zijn lijden dacht Hij aan jou en mij, wij zijn Zijn vreugde! Nu is Hij onze coach, onze Helper bij de race die wij zelf te lopen hebben. Hij is degene die voor ons uit gaat, naast ons en achter ons is. En het beste van alles: Hij is onze prijs! Want hij won met glans! Met een focus op Jezus, mag je ook -in iedere omstandigheid- de vreugde zien die voor je ligt! 

 

 "Pursuit Joy"

the making off:

Bij de journaling van Hebreeen 12 maakte ik een tijdsverloop. Hieronder zie je in beeld hoe ik met watercolors aan de slag ging. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0