· 

Hallo 2018!

Hallo 2018!

 

Het begin van het nieuwe jaar brengt goede voornemens en nieuwe doelen met zich mee. Sinds 2016 kwam ik als afsluiting van een challenge in aanraking met #onelittleword . De gedachte is om je een jaar te focussen op één woord. 

Een mooie gedachte vind je niet? 

Toch had ik dit jaar wat gemengde gevoelens hierover. Want stop ik Gods grootheid dan niet in een te klein doosje? Of is het misschien ook wel "wishful thinking"? En  probeer ik Zijn en mijn plannen zo bij elkaar te laten komen?

Daarnaast werd het me niet duidelijk welk woord het moest woorden. Met stip stond het woord "deeper" op één. Na mijn woord "thrive" van afgelopen jaar, waarin ik focuste op "digging deep & reaching out", is mijn verlangen naar nog dieper wortelen, nog dieper de bijbel induiken, en gewoon nog een laagje dieper nog niet gestild. Ik wil Hem nog zoveel meer leren kennen! Eigenlijk had ik al voor de kerstvakantie bedacht dat dit mijn nieuwe themawoord zou worden. Totdat het jaar zijn eind naderde en het woord "verbinden" weer in gedachte kwam. Eerder in 2017 had ik hierover op een avond in mijn kerk al iets gedeeld. Ik geloof in de kracht van eenheid, van samen. Er ontstaat verbondenheid als iedereen zich op zijn eigen unieke manier verbindt aan Gods Koninkrijk. Door je plaats in te nemen en je talenten te verbinden aan acties, ontstaat er zoveel moois om uit te delen aan de wereld om je heen! 

 

Haha, twee mooie woorden dus! Ik speelde met de gedachte om er dan van te maken "connect deeper", maar ik dacht ik kan het ook eens even overleggen met mijn Maker ;-). 

En als er iets is dat ik heb geleerd de afgelopen jaren dan is het wel dat iedere keer als ik God zoek, Hij van zich laat horen.

Voor mij persoonlijk hoor ik Gods stem vaak door situaties heen als iets ineens vertrouwd voelt, het is de herkenning van "een klik", dan weet ik ineens; dat is het! En zo ook deze keer. Tijdens het stofzuigen die ochtend trok ik voor de zoveelste keer mijn snoer los (ik heb iets met stofzuigers die niet met mij mee willen werken, grrr!) een situatie die zonder dat ik erbij nadacht aan mij voorbij ging. Totdat ik het plaatje van @mikipietak voorbij zag komen op instagram. Ineens wist ik dat "connect" mijn woord moest zijn. Ik kan dat niet uitleggen, je weet het gewoon. 

 

 

Dus... Hallo 2018! 

Dag kerstvakantie, dag leuke tijd in de Ardennen, dag voel-je-niet-zo-lekker-dagen (we waren hier om de beurt allemaal niet zo fit)... 2018 is begonnen! En mijn thema woord is connect! 

 

Voor mij geen goede voornemens of nieuwe doelen. Maar gewoon een woord. Een woord waar ik me aan wil verbinden. Ik ben benieuwd wat ik ga leren, wat het gaat uitwerken. Maar vooral welke nieuwe verbindingen tot stand komen, of weer herstelt worden.

 

Graag deel ik alvast enkele gedachten:

 

Connect...

... met God door de bijbel en gebed

... met mezelf, iedere dag opnieuw weten wie ik ben! 

... losse eindjes die iets nieuws weven

... mijn talenten verbinden aan Gods Koninkrijk.

...met mensen om mij heen. 

 

 

De lijst wordt ongetwijfeld langer, wil je mijn journalingen hierover in mijn bijbel zien? Volg dan #themawoordvanelshartog. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0