· 

Droomadvent - dag23

Dromen in actie:Loflied op je lippen.

Vandaag lezen we de lofzang van Maria (lucas 1: 46-56) en worden we uitgedaagd  om ons eigen "Joy to the world" te schrijven.

 

Maar waar komt dit lied eigenlijk vandaan? 

Joy to the world is geschreven door Isaac Watts en hij baseerde dit kerstlied op psalm 98 (aanrader, even lezen!) en tussen het bijbelgedeelte van vandaag en psalm 98 liggen geweldige parallellen! Leg de verzen maar eens naast elkaar en ontdek de overeenkomsten  tussen de woorden die David en Maria zingen.

 

Allebei zingen ze een nieuw lied.  Maar misschien is kerst voor jouw wel hetzelfde oude liedje.

En roept kerst juist oud zeer op. Gemis, verdriet, pijn die ineens weer zo onverwacht de kop opsteekt. Het is in deze dagen alsof alles zich weer opnieuw afspeelt. Hetzelfde oude liedje van pijnlijke herinneringen malen door jouw hoofd. Hetzelfde oude liedje. 

 

Misschien is kerst voor jouw wel hetzelfde oude liedje, door de sleur waar je inzit.

Kerstversiering die je van zolder haalt. Het shoppen van kerstkleding (voor jezelf én voor je kroost), het verzinnen en klaarmaken van het kerstdiner, de (verplichte) familiebezoekjes etc.  Ieder jaar een terugkerende herhaling van hetzelfde. Hetzelfde oude liedje.

 

Of toch niet? 

 

Zowel David als Maria zingen een nieuw lied. Ze verblijden zich in de komst van de Koning. 

 

Hopelijk kan jij net als David en net als Maria een nieuw lied zingen. Want ook wij mogen Gods Zoon in de wereld brengen. Kan je over de sleur en/of  verdriet heen kijken en een nieuw lied zingen?

Kan je net zoals Maria blij zijn en reageren met een lied? 

 

Maak plaats in je hart voor de Redder, verwonder je over zijn liefde,  en "repeat the sounding joy" ....Niet als een herhaling van hetzelfde liedje, maar als een nieuwe lied! 

 

"Joy to the world "

Voorbeeld biblejournaling #droomadvent
Lukas 2

beschrijving

Door psalm 98 werd ik echt even wakker geschud. Ook al is kerst een jaarlijks terugkerend feest. Dit feest mag mij ook wakker schudden, want ik mag Jezus de wereld in brengen. Een wereld die blijdschap goed kan gebruiken, omdat er op zoveel plaatsen vreugde mist. 

 

 

Wakker geschud worden en mezelf verwonderen, vond ik een passend bij het beeld een schudbol.  Als je aan de bol schud kan je jezelf verwonderen over het glinsterende poeder dat ronddwarrelt en een plekje naar beneden vindt.  Zo mag ik Vreugde de wereld in brengen en het op plaatsen laten neerdwarrelen waar het nodig is. 


 

stap 1:  Met potloodlijnen schets ik  de contouren van een schudbol. 

stap 2: Ik ga aan de slag met waterverf. Ik geef de bol en de voet beiden kleur en laat het goed drogen voordat ik verder ga met de achtergrond. 

stap 3: Vervolgens bouw ik kleuren in de achtergrond met laagjes op. Tussendoor gebruik ik een stencil en babydoekje voor leuke patronen. 

stap 4: Met een  fusetool maak ik een ronde shaker. Deze vul ik met fijne witte glitter en en wat blauwe sequins. Het idee van deze shaker kwam ik op YouTube tegen. Ik bedacht een eigen variatie omdat ik het juist leuk vond als ik de bijbeltekst er nog doorheen zou zien. 

stap 5: De shaker plak ik met dubbelzijde tape in de bijbel. Ik breng alleen lijm langs de rand aan. 

stap 6: Vervolgens handletter ik de tekst, breng nog wat leuke stickers, stempels en maskingtape aan. En dan is de pagina af!  

 

Mijn eigen schudbol in de bijbel! En omdat het zo leuk was om te maken, ging ik nog even door... 

materialen

 Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel uitleg #droomadvent
Werkboekje Droom! Hoopvol richting kerst  Maskingtape en clearstamps IF
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren) Papercraftelementjes 'Kerst'
Posca witte verfstift  wordfetti idealogy van Tim Holtz
Fineliners Faber Castel (XS, S)  Glitters en sequins
 Fusetool  stencil en babydoekjes

Reactie schrijven

Commentaren: 0