· 

Droomadvent - dag3

Durf te dromen

 

Het volk dat in duisternis ronddoolt ziet een schitterend licht.

Jesaja 9:1

 

In genesis lezen we over de eerste scheppingsdaad waarin God scheiding aanbracht tussen licht en het duisternis. God sprak ‘Er zij licht!’ – en er was licht. Het ging daar niet over de zon of andere hemellichamen, die kwamen pas later. Deze scheiding tussen licht en duisternis, is de scheiding tussen het leven en de schaduw van de dood, zodat er een goed leven voor zijn kinderen zou zijn.

 

Over hetzelfde licht profeteert Jesaja. Want naast dat God duisternis en licht een plaats heeft gegeven, heeft God ook een brug tussen deze twee gemaakt. Hij gaf zijn Koningszoon, een wijze Raadgever, een eeuwige Vader, een Vredevorst (Jes 9:5) die zich voor ons heeft uitgestrekt door diepe duisternis om ons in het licht te brengen. Het licht kwam weer in de wereld met de komst van Jezus. Johannes schrijft hierover:

 

‘In het Woord was leven en het leven was het licht voor de mensen,’

schrijft Johannes (Joh. 1:4).

‘Hij is het ware licht, dat ieder mens verlicht’

(Joh. 1:9).

 

Gods licht is leven. Het brengt scheiding tussen leven en dood. Het licht brengt een diepe vreugde, lezen we in het volgende vers (Jesaja 9:2) 

 

Mijn dromen wil ik niet verbergen. Ik wil ze tevoorschijn laten komen in dat licht. Als ik hierover nadenk, bedenk ik me dat sommige van mijn dromen zich veilig voelen in het donker. Gewoonweg omdat we niet kunnen weten wat morgen brengt. Juist omdat er soms zoveel duisternis rondom ons heen te zien is, kan het veilig voelen om niet groots te dromen. Maar weet je wat? We kunnen het duister naderen, omdat we weten dat het verslagen is! Daarom wil ik het Licht bij deze dromen laten komen. Want ook al weet ik niet wat morgen brengt, ik weet wel wat Jezus aan het kruis heeft volbracht. Door zijn genade mag ik mezelf herinneren dat zijn licht meer dan genoeg is. En ook deze dromen durven dromen. 

 

 

 

Voorbeeld biblejournaling #droomadvent
Jesaja 9:1

beschrijving

De verwerking kan je maken in het werkboekje of in de bijbel (Of allebei!).

 

Stap 1: Als eerste las ik de tekst uit Jesaja 9 in mijn schrijfbijbel. En vervolgens de tekst bij dag 3 in het werkboekje.

Stap 2: In het werkboekje worden vragen gesteld, maar ik mis schrijfruimte, daarom noteer ik op een los papiertje mijn gedachten. Deze plak ik vervolgens op een zwart papier waarvan ik de randjes scheur. De voorkant versier ik met witte gelpen met de woorden:  "Durf te dromen." en de papercraftelementjes. Met maskingtape plak ik het in het werkboekje. 

Stap 3: Met de illustratie van Kris bij dag 3 als inspiratie., zet ik in mijn schrijfbijbel bij Jesaja 9 ook de contouren van een stad. Ik doe dit uit de losse pols. Maar natuurlijk kan je ook de illustratie van het werkboekje overtrekken!

Stap 4: Met aquarelverf begin ik met de lucht. Ik werk van licht naar donker. Ik begin met geel laat dit drogen en vervolgens ga ik verder met blauw en paarstinten die ik in elkaar laat overvloeien. Terwijl het paars en blauw droogt kan ik verder met de contouren van het dorpje. Ik gebruik hiervoor in de bijbel zwarte aquarelverf en in het werkboekje gebruik ik zwarte acrylverf. 

Zwarte acrylverf dekt veel meer. Maar houd er ook met aquarelverf rekening mee dat de tekst onleesbaar kan worden.

Persoonlijk vind ik dit niet erg, het is mijn knutselbijbel. Maar voor jezelf moet je dit wel even afwegen.

Stap 5: Als de verf droog is, breng ik in de bijbel nog witte acrylverf aan en spetters ecoline. Vervolgens werk ik met een witte poscastift de pagina af. In de bijbel komt een ster en in het werkboekje kleur ik de lichtstrepen met de verfstift wit.

Stap 6: Met potlood zet ik een aantal hulplijnen en vervolgens handletter ik de Engelstalige tekst van Jesaja 9:1

Stap 7: Een tabje, datumstempel en maskingtape maken de pagina's af. 


materialen

 Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel uitleg #droomadvent
Werkboekje Droom! Hoopvol richting kerst  Maskingtape en clearstamps IF
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren) Staz On zwarte inkt
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S, F) Letterstickers ideo-logy Tim Holtz
Posca witte verfstift Tab pons
witte ecoline Papercraftelementjes 'Kerst'

Reactie schrijven

Commentaren: 0