· 

Droomadvent - dag1

Advent is dromen

De maand december is alweer begonnen! De laatste maand van 2017 begint even snel als het afgelopen jaar voorbij is gegaan. Als ik eerlijk ben, kenmerkt de maand december zich vaak door drukke dagen, met een redelijk volle agenda.  Het lijkt altijd alsof die extra vrije dagen aan het eind van het jaar, de eerste weken van de maand al ingehaald moeten worden.  Toch vind ik het ook een heerlijke maand. Toeleven naar kerst is iets wat ik van jongs af aan als traditie heb meegekregen. Tradities kunnen bestaan in een sfeer van "moeten",  maar kan je ook beleven vanuit een verlangen. En dit is  het gevoel waarover ik het heb als ik de adventsperiode begin. Vooruitkijken, verlangen en in vervulling zien gaan van de belofte van de komst van Mijn Jezus. 

 

Dit jaar zijn er weer veel mooie initiatieven en projecten om bij aan te haken. De komende periode ga ik aan de slag met het boekje "Droom!" Hoopvol richting Kerst. Ook ben ik van plan om de blogs van Zij Lacht mee te lezen.  De bijhorende adventskalender hangt al te pronken in mijn huis. En ook het kerstboekje loveletters is in huis! 

 

Zo nu en dan deel ik graag mijn gedachten en creatieve pagina's met jullie. Als je hiervan op de hoogte wil blijven dan kan je jezelf inschrijven voor de nieuwsbrief, je ontvangt dan ook een mailtje als er een nieuw blog verschijnt. Het meest actief ben ik op instagram, daar zal ik regelmatig een fotootje posten.

 

Deze eerste decemberdag trapte ik meteen af met een workshop biblejournaling & watercolors. Samen met Wilmi van Kempen gaven we op deze workshop invulling aan de eerste pagina voor #droomadvent. We oefenden watercolortechnieken en maakten natuurlijk een eerste pagina in ons werkboekje of bijbel. 

Het eindresultaat was een kerstkrans in watercolorstyle! En... het sjabloon is hieronder gratis te downloaden. Er is vast een andere dag waarop je deze krans ook kan gebruiken. Veel plezier ermee!

 

Eerder dit jaar schreef ik al een blog over "God met ons". Hier kan je deze lezen en de verwerking bij Jesaja 7 bekijken. 

Voorbeeld biblejournaling #droomadvent
Matteus 1:23

materialen

 Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

NBV schrijfbijbel uitleg #droomadvent
Werkboekje Droom! Hoopvol richting kerst  Sjabloon kerstkrans
Gansai Tambi waterverf (ik heb de grootste doos met 36  kleuren) alfabetstempels
Faber Castel Pitt Artist Pen (xS, S,) Staz On zwarte inkt
Maskingfluid Winsor&Newton   Maskingtape en clearstamps IF
Plannerglue en coldfoil Minc goud (voor de gouden accenten)