Zomerleesplan: Sta Stil

biblejournaling serie bij magazine van zij lacht

20 dagen - zomerleesplan

De zomervakantie staat voor de deur! Op het moment dat ik dit schrijf hoef ik nog maar één weekje te werken en dan begint die heerlijke vakantietijd!

 

Het fijne van de vakantie is dat de klok dan wat langzamer lijkt te tikken, waarschijnlijk omdat je niet zo op de tijd let... heerlijk vind ik dat!

 

De vrije dagen in mijn zomerperiode gebruik ik al een een aantal jaar om mezelf een aantal vragen te stellen:

Waar ga ik het komende jaar mee door? Waar stop ik mee? En welke nieuwe activiteiten ga ik oppakken?

 

 

Misschien dat het begin van een nieuw kalenderjaar hier vaker voor gebruikt wordt, maar omdat ik in het onderwijs werk, voelt het na de zomervakantie altijd als een nieuwe start. En hierdoor is het voor mij heel zinvol om tijdens de vakantie over deze vragen na te denken. 

 

Met de aankondiging van het zomerleesplan van Zij Lacht met de titel "Sta stil bij God, zijn wonderen & jezelf" wist ik meteen hier wil ik mee aan de slag! Mocht je Zij Lacht nog niet kennen, breng dan zeker even een bezoekje aan hun website of volg ze op facebook of instagram. 

 

En nu ik het boek binnen heb, kan ik alleen maar zeggen dat het ook nog eens heel mooi is vormgegeven! Het heeft een fijn handzaam formaat... past zo in mijn (strand)tas en alle bijbelteksten zijn al in het boek opgenomen. Naast de tekst staat het ook nog eens boordevol met mooie postertjes, foto's, quotes en gedichten. 

Het boek is de hele zomer nog te bestellen. Dus ben je nog niet in bezit van dit mooie exemplaar en heb je ook zin om met dit leesplan aan de slag te gaan, dan raad ik je aan om het hier gauw te bestellen!

 

Hoe ga ik ermee aan de slag?

In het voorwoord bij het boek word je aan de hand genomen hoe je het leesplan kan gebruiken om echt actief met de bijbelteksten aan de slag te gaan. Deze manier ligt dichtbij hoe ik dit met biblejournaling ook altijd al gewend ben om te doen. Vervolgens wil ik in mijn notitieboekje en bijbel mijn gedachten (creatief) vastleggen.  

 

Wie van jullie heeft ook dit boek en gaat ermee aan de slag icm (bible)journaling? Laat het even weten in een reactie hieronder! 

 

Voor degene die er ook mee aan de slag gaan, ik heb er weer een knipvel bij gemaakt. Zo is het duidelijk dat de bijbelpagina bij het zomerleesplan "sta stil" hoort.  Je kan het hier gratis downloaden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 7
 • #1

  Maaike (zaterdag, 01 juli 2017 13:50)

  Handig dat knipvel! Ik ben ook van plan om het leesplan te combineren met biblejournaling...alvast n fijne vakantie.

 • #2

  Sanne (zaterdag, 01 juli 2017 14:07)

  Hoi Els, Leuk stukje heb je weer geschreven!
  Naar aanleiding hiervan heb ik het boekje ook besteld. En ga het dan zeker gebruiken in combinatie met biblejournaling. Leuk ook het knipvel erbij!

 • #3

  Eline (zaterdag, 01 juli 2017 14:25)

  Superleuk Els!
  Had ook al in gedachten om het een beetje te combineren met biblejournalen. Ga dus zeker je download gebruiken!

 • #4

  carola de jong (zaterdag, 01 juli 2017 17:22)

  Tof Els! Heel veel plezier en zegen. Xx

 • #5

  gea (woensdag, 05 juli 2017 20:26)

  Ik heb het boek ook,super leuk,en nu zie ik hier biblejournaling helemaal leuk !!?

 • #6

  Yvonne (donderdag, 13 juli 2017 17:59)

  Wat ziet dit er leuk uit!
  Ga ik morgen kopen en neem ik zaterdag mee op vakantie!

 • #7

  Allian Wemmers (zondag, 28 juli 2019 17:17)

  is het leesplan nog ergens te bestellen?