Challenge: Woordvrouw 2017 dag 14-20

Deze challenge is opgezet door @saralindenhols en @lucilight. Zij zijn ook jouw gastvrouwen, dus bezoek hun websites om iedere dag bemoedigd te worden in tekst en beeld! En daar kan je ook het leesrooster vinden en downloaden...

Deze challenge loopt van 1 tot 31 mei 2017. 

Ook ik ga de uitdaging weer aan en zal zeker iedere ochtend meelezen! En natuurlijk ook proberen om zoveel mogelijk pagina's als blijvende herinnering een plekje te geven in mijn bijbel! Hieronder zie je de dagen die ik deze week heb uitgewerkt.... 


Dag 14

WOORDVROUW: NOOMI

RUTH 1: 19-22 & RUTH 4:14

 

Door alle tegenslag en verdriet in het leven van Noomi geeft ze zichzelf de naam Mara=bitter. Maar kijk eens in het laatste hoofdstuk! Ze wordt weer Noomi genoemd... God herstelt niet alleen een familie en een geboortelijn, maar brengt ook herstel in het leven van Zijn geliefde dochter! Zo kroont Hij met schoonheid in plaats van as en hoop ik dat God ook bij jouw een belofte van vernieuwing zal plaatsen in je hart!

 

HE WILL RENEW YOUR LIFE.

 

Deze illustratie is van @isabella_illustrations, bij haar volgde ik een hele toffe workshop!! 

 

 Dag 16

WOORDVROUW: Jochebed

EXODUS 2, HEBREEEN 11:35

 

Jochebed is een voorbeeld van een moeder die laat zien hoe geloof en loslaten samengaan. Ze wordt genoemd in het rijtje met geloofshelden in Hebreeën 11.  We zien het zo vaak niet als we moeilijke situaties kennen: maar God is aan het werk! Het is makkelijker om God te prijzen voor de dingen die we zien die hij heeft gedaan en het is niet eenvoudig om God groot te maken voor de dingen die we nog niet zien. Jochebed is een bemoediging voor ons, want in haar moeilijkste momenten was God aan het werk.

 

GOD IS AT WORK.


Dag 17

WOORDVROUW: MARIA

JOHANNES 11:17-45

 

Deze pagina maakte ik al eerder (tijdens de 40dagen-challenge). Maria de zus van Lazarus is ook de vrouw die de voeten van Jezus zalft. Over deze vrouw zegt Jezus: “Zij heeft gedaan, wat zij kon”. Dit is zo simpel, maar tegelijk zo belangrijk. God vraagt ons nooit méér te doen dan we kunnen. Ook zegt Hij “Zij heeft een mooie daad aan Mij gedaan". Jezus zag in haar handeling iets wat Hem voorkwam als ‘mooi’ en ‘prachtig’… Onbegrijpelijke liefde is mooi!

Jezus’ houding naar jou en mij is net zo als tegenover deze vrouw.

 

A BEAUTIFUL THING 

 

biblejournaling nederland voorbeeld


Dag 18

WOORDVROUW: RACHAB

Jozua2, Mattheus 1, Jakobus 2

 

In hokjes en vakjes denken... kinderen die al op jonge leeftijd een "stempel" krijgen en als volwassene dit label nog met zich meedragen...herkenbaar hè? Ook voor Rachab -de hoer-....Maar welk label wij haar, onszelf of elkaar ook geven. Het gaat niet om ons verleden, het gaat om de weg die we nu bewandelen. Want de enige echte naam van een dochter van God is de naam die Hijzelf aan ons geeft:

 

CALLED. FAITHFUL. RESCUED. REDEEMED.

biblejournaling nederland voorbeeld


Dag 19

WOORDVROUW: LEAH

GENESIS 29: 18-35

 

Haar verlangen om gezien te worden en de honger naar liefde en acceptatie vond ze niet bij haar man. Maar wel bij haar Hemelse Vader! Want God was haar niet vergeten. Hij koos #Leah uit en liet haar zien dat Hij haar nodig had in Zijn plan. Zo maakte God ook jou, omdat Hij wist dat de wereld jou nodig heeft!

 

HE CHOOSES THE UNCHOSEN 

biblejournaling nederland voorbeeld


dag 20

WOORDVROUW: TAMAR

GENESIS 38

 

De naam Tamar betekent (dadel)palm. Een slanke, maar zeer sterke boom.

De pijn van Tamar in dit moeilijke hoofdstuk is enorm....maar Gods verhaal eindigt niet in rouw. In het lege leven van Tamar legt God zijn liefde. Het slachtoffer wordt overwinnaar. Zo is Tamar een voorbeeld dat Gods liefde levens transformeert.  

 

BEAUTY FROM ASHES 

biblejournaling nederland voorbeeld


materialen:

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  carola de jong (maandag, 22 mei 2017 21:53)

  Stuk voor stuk prachtig!
  Love it!
  Zin in woensdag.
  Liefs