Habakuk 2

habakuk 2 - from worrying to worshipping

 

De profeet roept God om hulp, maar die zegt dat het alleen nog maar erger wordt.

En dat geeft herkenning, toch? Want soms lijken er wel situaties in je leven of in de wereld te zijn die niet veranderen en alleen maar erger lijken te worden, ondanks jou gebed.

 

En wat dan? Wat doe jij? Lees eens mee wat Habakuk doet:

 

Ik ga nu op mijn wachtpost staan.

Habakuk 2:1

 

Dan gaat Habakuk op zijn wachttoren staan. Dat is de beste plek om te zijn, want daar keert hij zich af van wat hij ziet, om te horen wat God wil zeggen. Hij spitst zijn geloofsoren. God zegt: ‘Schrijf op Habakuk, zet het op grote borden zodat het snel te lezen is’.

Wat moeten we lezen als we dreiging om ons heen ervaren? Wat wil God dat we weten?

Dit:

"dat de rechtvaardige door geloof zal leven"

(2:4)

 

Door GELOOF. 

Niet wat je ziet bepaalt wat je verwacht, maar wat je hebt gehoord van God. Ga op je wachttoren staan en richt je hart op de dingen die God zegt. Jij bent anders dan de wereld om je heen. Het betekent dat je niet alleen naar je probleem moet kijken, maar op je wachttoren mag gaan staan om het in het grotere perspectief zien. Oefen je geloofsoren.

 

 “Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard.” 

Romeinen 8:18

 

Paulus wist wat lijden was. Maar hij plaats het in perspectief. Mijn lijden lijkt erg groot. Maar wanneer ik het vergelijk met welke vreugde mij nog te wachten staat… Paulus staat op de wachttoren.

 

Als ik op mijn wachttoren sta, dan zie ik  wat Jezus voor mij heeft overgehad. Dat leert mij om op Hem te wachten. Beter nog: het leert mij om met vreugde  op Hem wachten.

 

 

Kan jij de vreugde al voor je zien? 

Deze vreugde haalt Habakuk ook in hoofdstuk 3 aan. Al benieuwd? Lees dan alvast vooruit...

Later deze week hoop ik nog een blog te posten. Wil je niets missen? Abonneer je dan hier gratis, dan krijg je een emailtje zodra er een nieuwe blog online staat, 

Biblejournaling voorbeeld Habakuk 2 Habakkuk2:1
Habakuk 2

Beschrijving

Bij een vers als deze had ik meteen een duidelijk plaatje: de wachttoren natuurlijk. Op google vond ik foto's die ik gebruikte om zelf iets te schetsen. Omdat de wachttoren geestelijk gezien staat voor het veranderen van je perspectief, tekende ik ook de wereld erbij. Want op die wachttoren ben je anders dan de wereld om je heen. 

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 0