Habakuk 3

habakuk 3 - from worrying to worshipping

From worrying to worshipping.... deze quote die ik ergens las nav deze Habakukstudie geeft de les die we uit dit bijbelboek kunnen halen mooi weer:

-van zorgen naar aanbidding- 
 
Wat doe je als je jezelf zorgen maakt? Je focust je op een probleem...eerder in Habakuk 2 ontdekten we hoe Habakuk omhoog kijkt en op zijn wachtpost gaat staan. Hij ziet de Heer. Die machtiger is dan het machtigste leger, de zwaarste crisis en de gevaarlijkste ziekte. Die het leger van Nebukadnessar liet komen als straf, maar die uiteindelijk genade kent. 

 

 Kijk eens naar die zee, zegt Habakuk. 

 

‘Maar zoals de zee vol water is, zo zal de aarde vol kennis van de grootheid van de Heer zijn.’ 

Habakuk 2:14

 

Van die God ben ik ook onder de indruk! 

 

Het leuke "toevallige" is dat ik nu met vakantie ben in het waterrijke Friesland... steeds weer een bruggetje, een slootje, een kanaaltje, een meertje en een Waddenzee vol met water! 

Wat raakt Gods schepping mij dan! De schoonheid van Gods schepping helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en me stil te zetten bij de grote macht van God. Heel de schepping verkondigt nu al die dag die ooit gaat komen! 

 

En dat leert Habakuk ook aan ons. Hij wist dat God een groter plan had voor de wereld, dan het lijden en de ellende die hij om zich heen zag. En zo heeft God een groter plan voor jou en mij dan de pijn en de ellende die we misschien doormaken. Want er komt een tijd dat God al de pijn en ellende zal overwinnen en elke traan van onze ogen zal afdrogen. "Ooit zal de aarde zo vol zijn van de kennis van Gods grootheid," wat een proclamatie van Habakuk! Dit is niet alleen een belofte voor die glorieuze toekomst, maar ook al realiteit voor vandaag. Want wat in het verhaal van Habakuk duidelijk wordt, is dat zijn omstandigheden niet veranderden en ook dat niet al zijn vragen beantwoord worden zoals hij had gehoopt, maar wat wel veranderde.... was hijzelf!!! 

 

Habakuk's wachten op God veranderden zijn zorgen in aanbidding! 

 

Biblejournaling voorbeeld Habakuk 1 Habakkuk1:5
Habakuk 2 en 3

Beschrijving

Vers 14 was mijn uitgangspunt. Maar ook vers 2 en 4 vond ik mooi! De zee, de schittering en ontzag voor Gods grote daden, wilde ik een plekje geven in mijn biblejournaling.

 

Stap 1. Maak een fineliner teken ik de horizon en trek ik de contour van de zon, door om een rond potje heen te trekken. Met maskingfluid breng ik een aantal horizontale lijntjes aan rondom de zon. 

Stap 2. Met waterverf begin ik met de achtergrond. Een mintgroene/turquoise/ blauwe zee en als het blauw droog is een geel/oranje/roze lucht bij zonsondergang. 

Stap 3. Aquarellen is laagjes opbouwen, dus als de achtergrond nog licht vochtig is breng ik opnieuw wat verf aan tot ik tevreden ben. 

Stap 4. Als de achtergrond droog is geef ik de zon die witte gloed met witte acrylverf. Met een platte kwast tamponeer ik deze lichtjes in het midden van de zon en als weerspiegeling op het water. Als dit ook droog is haal ik de maskingfluid weg met een gum. 

Met zwarte gelatos en een sjabloon (zie foto) maak ik de vogeltjes op de pagina.

Stap 5: De tekst van vers 2 wil ik handletteren. Met een witte verfstift schrijf ik de tekst en breng ik met een blauwe stift wat schaduweffect aan.

Stap 6: Bij de zon en in de lucht breng ik met een witte verfstift wat streepjes aan. 

Met de witte stift van fabercastel stempel ik her en der nog wat witte stipjes. 

Stap 7: Een tabje, tape en datum maken de pagina af. 

 

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Annemarie (zaterdag, 29 april 2017 14:56)

  Ha lieve Els,

  Wat ontzettend mooi! Dat is onze grote God die ons naar Zijn hart brengt.
  Ik krijg er helemaal zin in, om ook in habakuk te gaan duiken :-)
  Fijne vakantie!
  Liefs Annemarie

 • #2

  Nienke de Bruijn (zondag, 30 april 2017 22:15)

  Bedankt Els! wat leer ik zo toch veel uit Gods woord!
  Ik heb pag. 2 en 3 in een keer gemaakt, omdat ik het mooi vond om weer een dubbele pagina te maken. Ik gebruik nu bruynzeel kleurpotloden die ik uit veeg met doezelaars en terpentine,
  Maar ik merk dat ze eigenlijk te hard zijn. Ik wil graag dezelfde techniek blijven gebruiken.
  Heb jij misschien tips voor welke kleurpotloden ik dan kan gebruiken?
  Groetjes Nienke de Bruijn, Steenwijk.