Dag 39/40 - 40dagentijd

Marcus 16 - the stone was rolled away

Dit hoofdstuk is volgens dag 39/40 van het leesrooster van Bettuelle. Met deze pagina rond ik de 40dagentijd af. Wat een bijzondere periode vond ik het om zo iedere te lezen, te luisteren en te tekenen, verven en delen! Ik heb ervan genoten. Dankjewel Bettuelle voor jouw grote aandeel hierin! Nog niet eerder op haar website geweest? Klik dan gauw door, echt de moeite waard! Bekijk haar website en lees haar blogs bij de 40dagentijd. 

 

Jezus stierf. En Hij deed het, vanwege de vreugde die voor Hem lag, dat Hij niet de enige Zoon van God zou blijven. Er klonk een vreugdekreet: ‘Het is volbracht!’. En daarna werd het stil.... heel stil... maar in de bezinning van de stilte van zaterdag, voel ik al die tinteling... hoor ik al het trillen van de aarde...

"THE GROUND BEGAN TO SHAKE " 

 

En dan.... een nieuwe dag breekt aan, vanaf nu zal iedere ochtendzon die de nieuwe dag zal aankondingen aan mij en aan de wereld vertellen dat we de dag met vreugde in kunnen gaan. Want de steen rolt weg en krachtige en perfecte liefde is zichtbaar geworden! Deze kon niet overwonnen worden....

 

"HIS PERFECT LOVE COULD NOT BE OVERCOME"

 

Deze liefde heeft een naam: Jezus! Hij is opgestaan! 

Biblejournaling voorbeeld pasen
Marcus 16 - stille zaterdag
Biblejournaling voorbeeld pasen
Marcus 16 - 1e paasdag

Beschrijving

Het prachtige lied van Kari Jobe - "Forever" zit in mijn hoofd. De teksten uit dit lied wil ik als uitgangspunt gebruiken.

The moon and stars they wept

The morning sun was dead

The Savior of the world was fallen

His body on the cross

His blood poured out for us

The weight of every curse upon him

One final breath He gave

As Heaven looked away

The Son of God was laid in darkness

A battle in the grave

The war on death was waged

The power of hell forever broken

The ground began to shake

The stone was rolled away

His perfect love could not be overcome

Now death where is your sting

Our resurrected King has rendered you defeated

Forever, He is glorified

Forever, He is lifted high

Forever, He is risen

He is alive

 

 

He is alive

 


 

Stap 1: Met potlood maak ik over de breedte van 2 pagina's een schets. Als ik tevreden ben trek ik deze over met fineliner en gum de potloodlijntjes weg.

Stap 2: Met maskeervloeistof, dek ik het bijbelvers af en laat ik uit het lege graf hartjes en lichtstralen komen. 

Stap 3: Met waterverf geef ik de pagina kleur. Bouw laagjes op, begin licht en voeg steeds wat kleur toe. Laat de laatjes ook tussendoor even drogen, daar wordt het echt mooier van! 

Stap 4: met een dun penseel zet ik horizontale streepjes in de kleurige lucht. Dit doe ik ook met waterverf, maar deze keer nauwelijks verdund. 

Stap 5: Met fineliner arceer ik alle lijntjes nog eens. Ook maak ik de drie kruizen wat zwarter. 

Stap 6: Met een gum haal ik de maskeervloeistof op alle plaatsen weg.

Stap 7: Met witte acrylverf tamponeer ik in het lege graf. Dit geeft een wolkerig effect. Ook maak ik met een dun penseel wat extra witte stralen. Nog meer fijne stralen breng ik aan met een witte verfstift.

Stap 8: Nu handletter ik de teksten op de pagina. voor schaduw gebruik ik een grijze en witte (verf)stift.

Stap 9: Met geel/roze/ blauwe verfstiften breng ik gekleurde hartjes aan, dit doe je eenvoudig door de letter 'v' te schrijven. Door de dikkere stiftpunt lijkt het meteen op een hartje. De zijkant geef ik og een dun lijntje zwarte fineliner.

Stap 10: Tabjes, maskingtape, de doornenkroon, een grote paperclip met lint en de datumstempel maken de pagina's af. 

 

 

materialen

Klik om doorverwezen te worden naar verkooppunten


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Rachel (maandag, 17 april 2017 11:49)

  Prachtig Els!!

 • #2

  Nienke de Bruijn (maandag, 17 april 2017 20:40)

  Ik vind deze echt zo prachtig! Ik ben net begonnen, en durf nog niet zo goed. Ik schilder graag op doek, maar ben een beetje bang voor het dunne papier. Ik heb nog geen goede waterverf, daar ga ik nog naar op zoek. Groetjes Nienke.

 • #3

  Nienke de Bruijn (maandag, 17 april 2017 20:47)

  Heb je de blz ook voorbehandeld?