Dag 34 - 40dagentijd

Mattheüs 26 - kostbare aanbidding

Dit hoofdstuk is volgens dag 34 van het leesrooster van Bettuelle. Bekijk haar website en lees haar blogs bij de 40dagentijd. 

 

Dit verhaal komt in alle evangeliën voor. Ik vind het altijd interessant om ze achter elkaar te lezen. Iedere schrijver heeft een andere insteek en belicht het verhaal anders. Zo lezen we in Marcus dat Jezus over deze vrouw zegt:

“Zij heeft gedaan, wat zij kon”.

Dit is zo simpel, maar tegelijk zo belangrijk. God vraagt ons nooit méér te doen dan we kunnen. In Lucas zegt Jezus:

“Zij heeft een mooie daad aan Mij gedaan".

 

Jezus zag in haar handeling iets wat Hem voorkwam als ‘mooi’ en ‘prachtig’… Onbegrijpelijke liefde is mooi! Jezus’ houding naar jou en mij is net zo als tegenover deze vrouw. 

Biblejournaling voorbeeld Mattheüs26 #biblejournalingchallenge40dagen
Mattheüs 26:1-13

Fotobeschrijving

Een flink aantal jaren geleden stond er een hele rits met geurende parfurms voor onze badkamerspiegel. Ik kocht ze altijd zo graag, die mooie flesjes, die heerlijke geuren. Met de jaren geef ik minder aan deze koopdrang toe, en is de collectie een stuk beperkter. 

Maar bij het lezen van deze tekst moest ik denken aan één van de flesjes die ik eens voor mijn verjaardag kreeg, deze heeft de naam:

"SIMPLY YOU"

Is dat niet de aanbidding waar het om mag draaien? Hij vraagt heel simpel om mijzelf. Mijn leven mag Zijn geur verspreiden...In gebed mag ik dicht bij God zijn.  Dankzij Jezus staat niets mij in de weg om intiem met God om te gaan. Hij zalft mijn hoofd met olie, zet mij in mijn positie, laat mij glanzen en de geur van Christus verspreiden. 

materialen

Klik om doorverwezen te worden naar verkooppunten


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mirjam (vrijdag, 14 april 2017 11:49)

    Ontzettend gaaf gemaakt zo! Je stijl is zó inspirerend en je tekst erbij is voor mij altijd bemoedigend!
    Groetjes,
    Mirjam