Dag 24 - 40dagentijd

exodus 28 - een kostbare edelsteen

Deze tekst komt ook uit het 40dagentijd leesrooster van Bettuelle. Én lazen we deze zondagmorgen tijdens de preek!

Dat vind ik altijd zo'n extra cadeautje...als dat waar je doordeweeks bij stilstond en over las een verdieping krijgt op de zondagmorgen. Daar geniet ik dan enorm van!

 

Daarom kon ik het ook niet laten en wilde ik de efod alsnog ik mijn bijbel. 

De efod? 

Ja, de efod! Dit is een onderdeel van de priesterkleding. Op zijn schouders draagt de hogepriester twee edelstenen. Daar staan de namen op van de twaalf stammen van Israël. Dezelfde namen staan ook op de twaalf edelstenen die hij op een tasje genaaid op zijn borst draagt . Dat maakt duidelijk hoe waardevol Gods volk is: hij draagt haar op zijn schouders en aan zijn hart.

 

In alles symboliseert de hogepriester Jezus.  Weet je wel hoe geliefd jij bent? Kijk naar Jezus. Hij draagt je als een edelsteen aan zijn hart. Jij bent zó kostbaar!

Biblejournaling voorbeeld exodus 28 #biblejournalingchallenge40dagen
Exodus 28

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 0