Dag 27 - 40dagentijd

Hebreeën 4 -  binnengaan in God rust.

Dit hoofdstuk is volgens dag 27 van het leesrooster van Bettuelle. Bekijk haar website en lees haar blogs bij de 40dagentijd. 

 

Met de teksten uit het hoofdstuk van vandaag mogen we opnieuw lezen over Gods verlangen over wat altijd in Zijn hart is geweest als plan voor ons leven, namelijk: leven in Zijn rust, in Zijn aanwezigheid. Want daar zullen we Zijn goedheid ervaren. De laatste verzen uit dit hoofdstuk spraken vandaag dan ook het meest tot mij. In het Engels lees je daar dat wij vrijmoedig in de aanwezigheid van God mogen komen, dat we mogen naderen voor zijn troon van genade:

"Let us come boldly to the throne of grace, There we will recieve his mercy and we will find grace to help us when we need it most."

 

Maar goed eerst even naar het begin, het allereerste begin, terug naar de schepping (lees vers 4). Nadat God een prachtige wereld schiep en op de zesde dag zei "dat het zeer goed was", rustte Hij uit op de zevende dag. God wilde dat zijn volk deze rust ook zou kennen, zodat ze met hem zouden beleven dat het zeer goed was. Maar God moest zijn volk de wet geven, om hen tegen zichzelf te beschermen.  Het ontbrak het volk aan geloofsrust; rusten in het geloof dat Gods genade hen alles zou geven. Ze gingen er zelf voor strijden... het volk riep "Wij zullen alles doen wat de HEER heeft gezegd’ (lees Ex. 19:8). Een uitspraak van vertrouwen op je eigen kracht...

 

Hoe is het met mij en met jou? Houden we vast aan het geloof dat we belijden (Hebreeën 4:14) of zijn het onze eigen inspanningen waarmee we rust proberen te verdienen?

We zijn al geliefd, we hoeven er niet voor te werken. Want - jij en ik-, wij krijgen de gelegenheid om wel de rust in te gaan die God heeft beloofd. Namelijk door niet langer op eigen kracht te vertrouwen, maar te geloven in Jezus. Hij heeft voor ons gestreden!

 

Precies op het moment dat Jezus uitroept: "Het is volbracht!", scheurt het voorhangsel in de tempel doormidden.  De afgelopen dagen hebben we stilgestaan bij het werk van de hogepriester dat hij eenmaal per jaar deed achter dit dikke gordijn. 

Maar nu scheurt het voorhangsel, de afscheiding tussen God en mensen. Het gordijn scheurt van boven naar beneden, omdat God er zelf de hand in heeft. Jezus’ bloed heeft gevloeid. Zijn dood is het perfecte offer, het voldoet zo goed, dat iedereen nu vrijuit God mag benaderen.

Vrijuit naderen, zonder schroom, vol vertrouwen: "BOLDLY".

Net zoals die mooie en stoere koningin Esther die ook voor de troon van de koning verscheen, en vrijmoedig haar vraag voor haar volk durfde te stellen. Ook wij mogen zo voor de troon van onze Koning verschijnen, Jezus - de perfecte hogepriester- heeft het mogelijk gemaakt. Als allerlaatste hogepriester staat Hij voor ons in, Hij brengt onze gebeden geheiligd en gereinigd tot God. Nu kunnen we een permanente rust in ons leven ervaren die God van het begin af aan voor ons op het oog had. Geen dag, maar een leven lang!)

 

Biblejournaling voorbeeld Hebreeën 4:16 #biblejournalingchallenge40dagen
Hebreeën 4:16

beschrijving

Vol vertrouwen, zonder schroom, vrijuit naderen tot Gods troon. Ik luister naar het lied van Rend Collective, "Boldly I approach"

 

 

By grace alone somehow I stand

Where even angels fear to tread

Invited by redeeming love

Before the throne of God above

He pulls me close with nail-scarred hands

Into His everlasting arms

 ...

Boldly I approach your throne

Blameless now I'm running home

By your blood I come

Welcomed as your own

Into the arms of majesty

 ...

Behold the bright and risen Son

More beauty than this world has known

I”m face to face with love Himself

 

 Oh... dat woordje... "Boldly"... Met doorspijkerde handen trekt Jezus mij dichterbij, dankzij Zijn bloed ren ik zonder schaamte naar huis, in de armen van de Vader. En dan sta ik oog in oog met Liefde... 

 

Wat heerlijk om zo een hoofdstuk te lezen, deze waarheid te laten zakken en te ervaren! En dan opeens... is de tijd voorbij gevlogen, maar voor Bettuelle mag ik ook nog een verwerking maken, gauw pak die kwast! Haha, ken je dat... je wilt vastleggen wat je zojuist ervaren hebt in die heerlijke aanwezigheid met  God... maar dan kom je tijd te kort!  

Dit is wat het geworden is:

een woord -Boldly-,

een scheur - in het vuistdikke gordijn -,

kleur - mijn lievelingskleur icm de priesterlijke paarse kleur - 

 

Voor de pagina gebruikte ik waterverf in combinatie met een nieuwe favoriet van mij: masking fluid.

Hieronder zie je een fotoverslagje. 

Stap 1: Met de molotow-pen teken ik een scheur en handletter ik de tekst Boldly, ook maskeer ik vers 16.

Stap 2: Dan pak ik mijn waterverf erbij, ik begin transparant en met de lichte kleuren en laat de verf mooi in elkaar vloeien. Mijn favoriete mintgroene kleur (Gansai Tambi - loveit!) zie ik op papier overvloeien in het priesterlijke paars, wow! 

Stap 3: droogtijd! (ik haal mijn kids gauw van school) 

Stap 4: Ik breng nog een laagje aan op plaatsen die nog wat extra kleur kunnen gebruiken, dan laat ik het nog eens drogen..

Stap 5; Als de verf helemaal droog is haal ik de masking fluid weg door er met mijn vinger (of met een gummetje) overheen te wrijven. Dat gaat supergoed! De blanco pagina is weer zichtbaar geworden.

Stap 6: Met een witte verfstift handletter ik de rest van het vers erbij, en maak ik de scheur toch wit, ik vond het anders niet zo in het oog springend, het wit geeft een sterker contrast. Ook voeg ik met fineliner nog een zwart lijntje toe.  Ook stempel ik de doornenkroon. Deze stempel maakte ik zelf. Hoe ik dit deed lees je hier. 

Stap 7: Tot slot maak ik de pagina af met een tabje, wat maskingtape en.... met wat plusjes verspreid over de pagina als extra accentjes.

 

 

 

Ik ben heel benieuwd of jij ook met deze tekst aan de slag gaat en wat je ervan maakt, ik hoop dat ik het ergens tegenkom en mag zien, in ieder geval veel journalplezier! Ik vind het altijd leuk om hieronder een berichtje van je terug te lezen en voel je ook welkom om mijn andere pagina 's uit deze challenge te bekijken. 

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Sietia (vrijdag, 31 maart 2017 07:34)

  Wat mooi! En wat een mooi woord, mijn Engelse woordenschat breidt uit � Boldly... wauw!
  En een prachtig passend lied!

 • #2

  Anita (vrijdag, 31 maart 2017 07:39)

  Ja, dat lied past er prachtig bij. Ik had al een andere persoonlijke verwerking, maar dit is ook prachtig!

 • #3

  Mirjam (zaterdag, 01 april 2017 16:29)

  Wow! Ongelooflijk gaaf. Dit was trouwens precies hetzelfde beeld wat ik bij deze tekst had! En bedankt voor het delen van de tekst van het lied, toen ik de afgelopen zomer in Engeland was, zongen we dit in de kerk, maar ik was vergeten hoe de titel was en hoe het lied precies ging. Nu kan ik het weer eindeloos luisteren :-) Een gave boodschap en heel mooi gejournaled!
  Groetjes,
  Mirjam

 • #4

  Tanja (zondag, 02 april 2017 09:35)

  Wauw wat weer mooi gedaan. Goed geschreven ook. Het lied ken ik niet. Maar daar gaat nog wel verandering in komen! Dank je wel!