Dag 17 - 40dagentijd

Amos - duisternis

De derde week van het leesrooster van Bettuelle is begonnen. De derde week van de 40dagentijd.

 

Met de tekst van vandaag worden we stilgezet....het gewone en alledaagse ondergaat een ingrijpende verandering.... Licht verandert in donker, de dag verandert in de nacht...

 

In de bijbel staat duisternis voor oordeel. Denk maar eens aan de voorlaatste plaag in Egypte, deze negende plaag bracht een diepe duisternis van drie dagen. Of aan wat de profeet Joël profeteert:

 De zon zal verduisterd worden en de maan zal bloedrood worden. En dan zal de gevreesde dag van de Heer aanbreken."

(Joël 2:31 BB)

 

En ook de tekst uit Amos profeteert over een naderend oordeel:

De Heer zegt: In die tijd zal Ik de zon op klaarlichte dag verduisteren. Midden overdag zal het in het hele land donker worden.

(Amos 8:9 BB)

 

In heel de schepping en door heel de bijbel heen ontdekken we de veelkleurigheid van God. Van heel Gods werk spat de kleur af! Hij gaf ons zelfs een regenboog vol kleur als teken van Zijn trouw. Maar het is waar, ooit kwam er een moment dat alle kleur verdween.  Wat God zo uitzonderlijk mooi gemaakt heeft, een prachtig en kleurige schepping wordt bij de kruisdood van Jezus gehuld in een diepe duisternis. Een zwart gat...

Hoe is het mogelijk? Jezus die zelf gezegd heeft: 'Ik ben het Licht der wereld', hangt in een drie uur durende diepe duisternis. Het zwijgen hangt op de heuvel. Het spotten is verstomd. De aarde zwijgt en houdt haar adem in, om straks te beven. En ook de hemel zwijgt, de zon zwijgt, de maan en de sterren zwijgen, de engelen zwijgen, God zwijgt. Hij neemt het niet op voor zijn Zoon. Jezus ontmoet op de heuvel het oordeel van God. Dat doet God zijn Zoon aan om in onze levens het licht weer te laten doorbreken.

 

En zo verschoot op de dag dat Jezus stierf de schepping van kleur. Vanaf het zesde tot het negende uur, drie uur lang, maar langer ook niet, en daarna ook nooit meer. Want sindsdien heeft de schepper zijn kleurenpalet steviger in handen dan ooit om te voltooien wat hij begonnen is. Hij mag zijn gang gaan, graag zelfs. In mijn leven wel, en hopelijk ook in dat van jou. Gods licht kan weer schijnen, in mijn leven en in dat van jou. Laat Gods licht in je leven schijnen, zodat jouw kleur zichtbaar wordt. Want in het spectrum van zijn licht is er voor iedereen een unieke kleurenschakering weggelegd.

 

(bron:  het artikel creativitieit door Willem de Vink)

Biblejournaling voorbeeld Amos 8:9 #biblejournalingchallenge40dagen
Amos 8:9

beschrijving

Geen kleur... duisternis... het werd donker... tsja dan denk ik toch aan zwart... Maar dat is wel een spannende tint in de bijbel! Want ik gebruik juist zo graag kleur..... En hoe combineer je nu zwart met kleur?

Ik moest denken aan de "krastekeningen" die ik vroeger op school maakte: wasco + dekzwart  en dan het zwarte laagje eraf krassen... Dat ga ik proberen! (alleen dan zonder het krassen, en met een ander techniek). Omdat ik dit nog niet eerder heb gedaan, maak ik voor de zekerheid eerst een foto van mijn bijbelpagina, als het per ongeluk mis gaat, heb ik altijd nog een kopietje ;-).

 

 

Stap 1: Met fineliner teken ik een kleine heuvel...

Stap 2: Dan pak ik mijn waterverf erbij, ik begin transparant en met de lichte kleuren en laat de verf mooi in elkaar vloeien. 

Stap 3: droogtijd! 

Stap 4: Ik breng nog een laagje aan op plaatsen die nog wat extra kleur kunnen gebruiken, dan laat ik het nog eens drogen..

 

Stap 5; Met maskingfluid en een kwastje breng ik met cirkelbeweging lijnen aan. Op de plaatsen waar ik deze maskeervloeistof aan breng zal straks het laagje verf niet hechten. Ook breng ik de maskeervloeistof aan in het tekstvakje van vers 9.

Stap 6: Met een grote kwast en zwarte waterverf bedek ik de hele pagina, alleen in het midden laat ik een rondje vrij. Ik laat deze laag drogen en breng vervolgens met een kleiner kwastje nog wat extra zwarte strepen of verdieping van de kleur aan. Zeker de marge wil ik goed zwart hebben. 

Stap 7: Als de zwarte verf helemaal droog is haal ik de masking fluid weg door er met mijn vinger (of met een gummetje) overheen te wrijven. Dat gaat supergoed! Het eerste laagje verf is weer zichtbaar geworden.

Stap 8: Met een witte verstift. handletter ik de tekst uit de Engelse KJV op de pagina. Ook stempel ik de doornenkroon. Deze stempel maakte ik zelf. Hoe ik dit deed lees je hier. 

Stap 10: Tot slot maak ik de pagina af met een tabje, maskingtape en.... een superleuke paperclip en bijbellint met kruisjes! Wil jij ook een zakje met deze leuke kruisjes thuisgestuurd krijgen? Deze week kies ik drie bloglezers uit! Meedoen kan hier

 

 

Veel journalplezier! Ik vind het altijd leuk om hieronder een berichtje van je terug te lezen en voel je ook welkom om mijn andere pagina 's uit deze challenge te bekijken. 

materialen

Klik om doorverwezen te worden naar verkooppunten


Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Eline (maandag, 20 maart 2017 07:28)

  Super, die kruisjes!
  Voor het geval we ze niet winnen �, wil je vertellen waar je ze gekocht hebt?

 • #2

  Sietia (maandag, 20 maart 2017 07:32)

  Wat een prachtige bladzijde! En wat je er bij schrijft... ik vind het heel treffend, het raakt.
  Dankjewel voor het delen!

 • #3

  Annette 'kreaneeltje' (maandag, 20 maart 2017 07:52)

  Wat een kunstwerk maakte je deze keer, schitterend ! Net zoals de woorden die je erbij schreef !

 • #4

  Carola (maandag, 20 maart 2017 12:02)

  Wauw Els,
  Prachtig zeg! Niet alleen de pagina, complete plaatje!
  Xx

 • #5

  Mirjam (maandag, 20 maart 2017 15:16)

  Wauw! Zo ontzettend gaaf! Zowel de bladzijde als wat je erbij schrijft.

 • #6

  Susanne (maandag, 20 maart 2017 19:01)

  Wauw, prachtige pagina! En mooi geschreven�!!

 • #7

  Karin (maandag, 20 maart 2017 20:11)

  Prachtig Els, echt heel mooi gemaakt! �

 • #8

  Leonie (maandag, 20 maart 2017 21:05)

  Wat prachtig gemaakt! Heel sprekend en een mooie techniek. De overdenking vind ik knap geschreven, inspirerend

 • #9

  Durvina (donderdag, 23 maart 2017 15:26)

  Wat een schitterende uitwerking, bedankt voor de uitleg, handige tips en super de stap voor stap foto's erbij!
  Groetjes, Durvina