Dag 11 - 40dagentijd

jona - it's not about the fish

Deze tekst komt ook uit het leesrooster van Bettuelle.

Ze heeft er een fantastische blog over geschreven! Mijn eerste gedachte naar het lezen van de eerste twee hoofdstukken van Jona was:

"Het gaat niet om die vis".

Wel bij de vele knutselwerkjes die ik bij dit bijbelverhaal heb voorbereid.,... die gingen altijd over de vis... En als kind was de vis voor mij ook de hoofdpersoon, hele voorstellingen kon ik daarbij maken.

 

Maar: "It's not about the fish".

 

In dit verhaal zit zoveel meer dan het spektakel dat een man in zijn geheel opgeslokt wordt door een vis. Dit verhaal gaat over God. Over zijn goedheid, zijn genade. Het verhaal is een voorafschaduwing naar Jezus, naar Zijn reddingswerk. Toen Jona weer in het land van de levenden verscheen was er genade voor Ninevé. Nadat Jezus opstond uit de dood, kwam Gods genade beschikbaar voor alle volken. Jona wees Gods genade voor Ninevé af; hij bleef erover zitten mokken. En wat doen ik? Blijf ik hangen in gemopper (over oneerlijkheid/ onrecht?....???) of ontvang ik de genade die ik iedere dag zo hard nodig heb?

 

Biblejournaling voorbeeld Genesis 37 #biblejournalingchallenge40dagen
Genesis 37

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 0