Dag 6 - 40dagentijd

genesis 37 - jozef

Deze tekst komt ook uit het leesrooster van Bettuelle.

 

Eigenlijk was ik te druk en leek ik geen moment te kunnen vinden om even te gaan zitten voor dit hoofdstuk. En ik besloot dus om deze dag uit de challenge nog  maar even vooruit te schuiven. Totdat ik mijn zoontjes op bed ging leggen en mijn jongste zijn zoekbijbel opensloeg bij..... Jozef!! Samen bekeken we de mooie zoekplaat en lazen we het stukje dat erbij stond. Mijn oudste vond het vreemd om te horen dat Jakob alleen aan Jozef een mantel gaf, omdat het zijn lievelingszoon was. "ook oneerlijk!" was zijn opmerking... Tsja, wat geef je dan voor antwoord???

Zoiets kan mij dan wel bezig houden en 's avonds laat besloot ik toch maar om mijn verfkwast te pakken, om samen met de Heer het leven van Jozef te overdenken...

 

En...vanavond na het avondeten kon ik mijn oudste zoon antwoord geven.... Jozef is Jakobs lievelingszoon, omdat hij een beeld is van Jezus.

Jozef is geboren uit Rachel (die onvruchtbaar leek),  wat laat zien dat Jozef is geboren uit genade en niet uit eigen kracht zoals zijn broers die Leah als moeder hebben. Jakob moest voor Leah namelijk hard werken. Zoals Jozef de lievelingszoon is van Jakob is het een beeld dat Jezus de geliefde zoon van God is.

En Jezus? Hij maakt  jou en mij tot geliefde kinderen van God...Want mensen die opnieuw geboren worden uit God zijn stuk voor stuk lievelingen van God de Vader.  Ze krijgen allemaal een mantel, met die mantel ontvangen we Gods gerechtigheid, Gods goedkeuring. En laat Hij blijken dat wij zijn lieveling zijn...

 

Héérlijk dit hoofdstuk uit Genesis met een parallel tussen Jozef, Jezus en ikzelf... Hier ontdekte ik opnieuw:

 

"God's plan is groter!"

 

Wat ben ik dankbaar dat ik dan toch eventjes kon gaan zitten... en weten jullie... ik droomde heerlijk (hoe zou dat komen?)

Biblejournaling voorbeeld Genesis 37 #biblejournalingchallenge40dagen
Genesis 37

materialen

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    carola (dinsdag, 07 maart 2017 22:16)

    Mooi Els! Love it!!
    Wij zien soms niet het geheel. ..maar wat een waarheid. Gods plan is altijd groter, ook als iets oneerlijk lijkt.
    xx