Dag 1 - 40dagentijd

genesis 22 - het offerlam

Vandaag is de 40-dagentijd voor Pasen begonnen. Een periode om stil te staan bij de redenen van het lijden en sterven van Jezus. Een tijd van bezinning. De komst van een Redder is voorspeld door de hele bijbel heen. Op verschillende plaatsen in de bijbel lees je hierover. 

Vandaag beginnen we bij Abraham, in genesis22, een gruwelijk verhaal over een geloofsheld. Want Abraham zag al met geloofsogen wat vele honderden jaren later in vervulling zou gaan. God die zijn Zoon Jezus op diezelfde berg (Moria=Golgotha) als offerlam aan de wereld zou geven. Hoe kon Abraham die weg gaan? En doen wat God van hem vroeg? In Hebreeën lees je meer:


‘Omdat Abraham op God vertrouwde, heeft hij, toen God hem op de proef stelde, zijn zoon Isaak op het altaar gelegd om hem te offeren. Hij was bereid zijn enige zoon aan God te offeren, hoewel God hem had beloofd: ‘Door Isaak zult u veel nakomelingen krijgen.’ Hij rekende erop dat God Isaak ook weer levend zou kunnen maken.’

‭‭(Hebreeën‬ ‭11:17-18‬ ‭HTB‬‬)


Abraham had vertrouwen! En een groot geloof in een God voor wie niets onmogelijk is... Abraham vertrouwde op de belofte van nakomelingen en wist dat God, Isaak ook weer levend zou kunnen maken.


Wat een mooi verhaal wordt dit dan! Want al wil ik de komende periode gebruiken om stil te staan bij het lijden en sterven, ik mag dat doen met hetzelfde vertrouwen als Abraham; namelijk door te  weten dat het lijden en de dood niet het einde is, maar een levend begin! 

Biblejournaling voorbeeld Jesaja 22:7 #biblejournalingchallenge40dagen
Genesis 22:7

beschrijving

De komende periode ga ik het leesrooster gebruiken dat Bettuelle heeft gemaakt voor de #biblejournalingchallenge40dagen. (Heb je dit rooster nog niet? Download deze dan gauw!).  Hieronder lees je een beschrijving van hoe ik de pagina maakte. Kijk helemaal onderaan voor de materialen die ik heb gebruikt. 

 

Stap 1; Voorbewerken met gesso doe ik nauwelijks meer. Deze schrijfbijbel heeft veel fijner papier dan mijn vorige bijbel. Dus ook nu blijft de pot met gesso dicht. 

Stap 2; Op google vind ik inspiratie van allerlei leuke lammetjes. Hier kies ik er een van uit en ik trek deze over.

Stap 3;  Met witte acrlylverf maak ik het diertje wit. 

Stap 4;  Als de acrylverf droog is ga ik aan de slag met waterverf, ik breng een groene achtergrond aan. Inclusief spetters !!! (dit doe je door waterverf op te nemen met een penseel, je penseel horizontaal boven de bladzijde te houden en er op te tikken..)

Stap 5; Met waterverf breng ik wat grijze en roze accenten aan bij het lammetje.

Stap 6; Met mijn dunste fineliner trek ik een lijntje rond het lam en geef de hoefjes, ogen en neus ook wat extra accent. De oogjes krijgen nog een stipje wit (met de witte verfstift).

Stap 7;  Tijdens het werken ontstond er een "krans rond het lam", nu nog fris en groen... maar het vooruitzicht voor dit lam is de doornenkroon. kijk hier om te zien hoe ik deze stempel maakte. 

Stap 8; Vervolgens handletter ik de tekst "God himself will provide the lamb" (NIV) en schrijf er nog wat notities bij. 

Stap 9: Uit het leesrooster van de challenge knip ik de woorden "God voorziet" en ik plak ze op een tabje die ik pons uit het papier waar ik steeds mijn penseelkleur op testte  ;-).  Een stukje maskingtape maakt de pagina helemaal af! 

materialen

klik om doorverwezen te worden naar verkooppunten

biblejournaling els hartog genesis

Reactie schrijven

Commentaren: 0