johannes 11 - thuis

thuis

 

Deze pagina maakte ik nav het boekje loveletters - week 8. (lees hier een review!) 

 

De dood is niet het einde....., maar een start van de eeuwigheid!

Dit is iets waar ik altijd in heb geloofd. Maar natuurlijk neemt dat niet het verdriet van verlies van geliefden weg. Wel is het een bemoediging om te weten dat er een weerzien zal zijn! De jaren die we hier op aarde doorbrengen en het gemis aanwezig is, zullen we ooit inhalen om in Gods aanwezigheid samen feest te vieren.

 

Tijdens het maken van deze pagina luisterde ik naar het lied "Thuis - Gerald Troost" dat als luistertip genoemd werd in het boekje. Dit lied had ik al lange tijd niet meer gehoord. Wat kunnen woorden van een lied dan binnenkomen, hé! 

 

Je bent thuis. Je hebt een plekje in de hemel.

En je vliegt met de vleugels van de tijd.

Ja, ik weet God zorgt voor jou.

Ja, ik weet ik zie je gauw want we gaan naar huis.

 

 

Jezus wist dat het Hem alles zou kosten om deze vijand, de laatste vijand, de dood, te verslaan. In vers 35 lees je:

"Jezus begon te huilen"

Jezus kent ons verdriet. En... hij brengt ons troost en hoop. Ooit komt die dag... de dag dat ook onze geliefden, net als Lazarus, opgewekt zullen worden uit de dood en we voor altijd samen zullen zijn... 

Biblejournaling voorbeeld johannes 11
Johannes 11 (en specifiek vers35)

beschrijving

 

 Stap 1;  Al mijn embossing spullen leg ik klaar; de föhn de transparantpoeder, de stempel en de inkt. 

Stap 2; Met fineliner teken ik een grafsteen. Uit een los vel knip ik een "grafsteen" van gelijke grootte, deze leg ik los op de pagina, zo voorkom ik dat er straks op deze plaats stempelinkt komt. 

Stap 3; Ik stempel de vlinders met transparante inkt op de pagina en strooi terwijl de inkt nog nat is de poeder eroverheen. Overtollige poeder schud ik van de bijbel af en doe ik terug in het potje. 

Stap 4;  Ik laat de craftföhn even opwarmen en verhit vervolgens het poeder. Door de hitte smelt het poeder. Er verschijnen doorzichtige vlinders op de pagina!  

Stap 5; Met waterverf breng ik kleur op de achtergrond aan. De waterverf hecht zich niet aan de de vlinders. Ik gebruik voldoende water, zodat er een kleurverloop ontstaat. 

Stap 6;  Als de achtergrond droog is, geef ik de steen een grijze kleur met waterverf. 

Stap 7;  Ik handletter de tekst uit het boekje na op de steen. Ik gebruik hiervoor een XS fineliner en witte gelpen.   

stap 8: Met een  wit gelatos krijtje en een liniaal teken ik witte lijnen op de pagina. Dit symboliseren de stralen die achter de dood de te zien zijn. 

stap 9: Een vogeltje, een tabje en de datumstempel (die refereert aan de pagina in mijn notitieboekje) maken de pagina verder af.

stap 10: Tenslotte teken ik met een zwarte posca-verfstift een zwart (rouw)randje rond de pagina.


materialen

Klik op de materialen om naar een verkooppunt te gaan.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    bettuelle (maandag, 27 februari 2017 08:22)

    Echt heel mooi Els. Mooie techniek he, die embossingpoeder!

  • #2

    Eszter (maandag, 01 mei 2017 08:36)

    Heel leuk :) ik woord door je bemoedigt