nieuwe journalingbijbel!

schrijfbijbel!

NIEUWE BIJBEL | Dit mooie exemplaar ga ik in gebruik nemen. Dit is de schrijfbijbel (NBV), sinds november 2016 is deze verschenen. Half Nederland was aan het wachten op een journalingbijbel in het Nederlands en hier is de bijbel dan!

Net als mijn vorige bijbel heb ik er meteen een prachtige hoes bijbesteld. Namelijk een prachtige, speciaal voor mij op maat gemaakte hoes van echt leer! Gemaakt door bijbelhoezen.nl! Wil je ook zo'n mooie hoes? Bezoek dan zeker even hun website.

 

Maar wat maakt deze bijbel nu zo speciaal? Voor mij dat de extra witte ruimtes die deze bijbel heeft. De marges zijn een stuk breder en hierdoor heb je de mogelijkheid om naast de bijbelteksten te journalen. Ook fijn vind ik het soort papier van deze bijbel. Het papier is niet zo dun, maar echt wat steviger. Hierdoor is het geschikt om met allerlei materialen op te werken, zonder dat deze doordrukken naar de andere pagina. 

 

 

Schrijfbijbel (NBV -Jongbloed)
Schrijfbijbel (NBV -Jongbloed)

Moest ik in mijn vorige bijbel (de paarse bijschrijfbijbel van Jongbloed) nog mijn pagina's preppen (voorbehandelen met gesso), nu is dat eigenlijk helemaal niet meer nodig. Daar ben ik heel blij mee. Maar soms doe ik het nog wel hoor, een ondergrond van gesso geeft namelijk weer nieuwe mogelijkheden voor leuke effecten. Kijk bijvoorbeeld hier of hier. 

 

Of er ook minpunten zijn... Tsja het blijft een bijbel en door alle frutsels en verf die ik toevoeg wordt de bijbel steeds dikker. Dus ik verwacht dat ik binnenkort de verbindingen van de rug van de kaft wel moet verstevigen omdat deze anders losscheurt. 

Ook hadden de lijntjes van mij iets minder zichtbaar mogen zijn. Nu gebruik ik vaak een beetje witte acryl om de lijntjes "weg te poetsen". 

 

Kortom ik ben heel erg blij met deze Nederlandstalige journalingbijbel! En ik ga het komende jaar dan ook genieten van alle woorden uit dit mooie boek en mijn creatieve reis door deze bijbel heen! 


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Peter Van der Paal (dinsdag, 16 juli 2019 17:10)

    Is deze ook verkrijgbaar met NBG '51 vertaling?