Dag 27- biblejournalingschallenge

biblejournalingchallengethuis dag 9

Voor eeuwig dichtbij God                                                -Openbaring 21:1-8

Voor vandaag:

Lees het voorlaatste hoofdstuk uit de bijbel: Openbaring 21.

 

“Vanuit de hemel hoorde ik een stem luid zeggen: "Dit is de plaats waar God voortaan bij de mensen zal wonen. Zij zullen zijn volk zijn en God Zelf zal bij hen zijn. Hij zal hun God zijn.”


 

Voor eeuwig dichtbij God.

 

In dit hoofdstuk openbaart God aan Johannes het hemelse Jeruzalem. Het hoofdstuk staat vol met prachtige beeldtaal van hoe God zijn volk ziet en hoe deze hemelse stad eruit ziet. En in die stad....woont God.

 

Zie, de tent van God is bij de mensen en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen zijn en hun God zijn.(Openbaring 21:3 HSV)

 

God zal niet alleen op bezoek komen, maar bij ons verblijven! In Eden (denk eens terug aan dag1 en dag2) kwam God wandelen in de hof, maar Hij verbleef daar niet. Hier in openbaring lezen we dat God bij de mensen zal wonen.  

 

En daar in die stad wordt alles en iedereen door God zelf in stralend licht gezet. 

 

Doen:

* Maak je een voorstelling van deze prachtig stad, waar jij zelf ooit zal wonen! 

 

Vandaag schrijft Ineke Kits (@inekekits) uit het Biblejournaling Nederland netwerk over deze tekst (wat een mooi verhaal!) en deelt ze haar prachtige pagina met ons! En... is er weer een sjabloon te downloaden... Dankjewel Ineke! 


creatieve verwerking:

Ineke schrijft::

Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde staat boven het Bijbelgedeelte van vandaag. Zie jij uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde? Ik moet eerlijk bekennen dat ik een prettig leven heb en daar nog niet direct naar uitzie. Ik ben gezond, ik heb een lieve man en 2 kinderen. Mijn beide (schoon)ouders leven nog. Ik woon met mijn gezin in een mooi huis met een grote tuin, we hebben een mooi bedrijf. Er is eigenlijk heel veel om dankbaar voor te zijn!

 

Toch knaagt er iets van binnen als ik dit allemaal zo benoem. Is dit nu waar het om gaat in het leven? Een mooi en comfortabel leven?

Het beeld in de bijbel over de 5 wijze en 5 dwaze meisjes komt in mijn gedachten naar boven, en er bekruipt mij een gevoel van…bij welke 5 hoor ik eigenlijk? Zal ik straks met lege handen staan als Jezus terugkomt?

 

 


Als ik het Bijbelgedeelte  van vandaag verder lees word ik bepaald bij “Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen” Dit raakt me… “Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij”.

Ik moet direct denken aan al het leed in de wereld, veraf maar ook dichtbij. Ik denk aan de eenzame en dakloze man, die met 1 tas en een fiets door het leven gaat. Ik denk aan een familielid die lijdt aan de ziekte ALS. Ik denk aan die bijzondere vrouw met een ongeneeslijke ziekte. En zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan.

Nee…Ineke we leven niet altijd in een mooie wereld. Er is zoveel gebrokenheid om mij heen. En ja ..ook in mijn eigen wereld is niet alles perfect. Ik heb best vaak moeite om alle ballen in de lucht te houden. Ik moet zoveel doen op mijn manier, dat mijn hoofd vaak overbelast is.

 

Terug naar het Bijbelgedeelte van vandaag; ik word na het lezen overvallen met blijdschap! Dat ik mag geloven dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zal komen. Dat er geen ziekte, oorlog, pijn, verdriet, en al het andere leed meer zal zijn. Ik kan het eigenlijk niet bevatten, maar toch geloof ik dit met heel mijn hart!

God zal wonen onder de mensen. Hij zal voor eeuwig dichtbij jou en mij zijn. Een prachtige belofte waar jij en ik nu al iets van mogen zien door het wonder van het kruis, zodat wij ook vandaag dichtbij Hem mogen leven.

Lieve Heer Jezus, laat mijn lamp steeds gevuld blijven met uw olie! 

 

Klik hieronder voor het sjabloon en de werkbeschrijving! 

 

 

Doe je ook mee met deze challenge en wil jij delen wat jij hebt gemaakt? Dat kan met #biblejournalingchallengethuis en #sestraforyou. Voorbeeld biblejournaling Openbaring 21
Bijbel van Ineke Kits: voorbeeld bij Openbaring 21

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Cobi van der Hoeven (vrijdag, 27 januari 2017 07:11)

  Ontroerend mooi en hoopvol, dit hoofdstuk, jouw overdenking en dit prachtige sjabloon.
  Dank je wel voor het delen!

 • #2

  Ruth Rottiné (vrijdag, 27 januari 2017 13:33)

  Met tranen in mijn ogen heb ik je stuk gelezen. Er ligt een stuk herkenning in voor mijzelf. Dank voor het delen. Daarnaast heb je werkelijk iets moois van gemaakt.