Dag 22 - biblejournalingschallenge

God is dichtbij in zijn beloften - handelingen 17: 22-26

Voor vandaag:

Lees Handelingen 17

 

 

"En Hij wil dat de mensen Hem zoeken. En als ze Hem zoeken, zullen ze Hem vinden. Want Hij is niet ver bij ons vandaan.  Want wij leven, bewegen en bestaan dankzij Hem. "

 ."


God is dichtbij in zijn belofte.

 

God zelf heeft het verlangen om Hem te zoeken in de mens gelegd.

 

"Het was Gods bedoeling dat ze Hem zouden zoeken"

(Handelingen 17:27 - NBV)

 

De belofte dat God niet ver weg is, spreekt ook weer duidelijk uit dit vers. Ook al heb je misschien het gevoel dat je rondtast (vs 27) en jouw zoeken naar God een teleurstellende poging is. Laat je dan bemoedigen door de belofte uit dit hoofdstuk; dat niet wij God vinden. Maar dat God jou vindt. Hij is dichterbij dan je denkt en aanwezig in al jouw momenten. Want in Hem....

 

"leven wij, bewegen wij en zijn wij".

(Handelingen 17:28)

 

 

Vandaag deelt Marjolein van @marjoleinscreations uit het netwerk van Biblejournaling Nederland haar pagina.   Dankjewel Marjolein, wat leuk dat we ook in jouw bijbel mee mogen kijken! 

creatieve verwerking:

Marjolein  schrijft:

God is dichtbij in zijn beloften.

 

Ik lees vanaf vers 16 tot het einde.

Het gedeelte begint ermee dat Paulus vrij mag spreken over waar hij voor staat. Er wordt hem gevraagd naar de leer van Jezus en de Opstandig (waarvan de geleerden denken dat het een godin is). En Paulus sluit op hun niveau aan en geeft de geleerden een compliment: ‘Ik heb gezien hoe godsdienstig u bent!’ En vervolgens zegt hij: ‘Want u hebt een altaar met het opschrift: ‘Aan de onbekende God’.  En daarna zegt Paulus dat hij hen gaat vertellen wie die onbekende God is. Geweldig! Wat een wijsheid! Die heeft hij vast en zeker van God gekregen!

Daarna zegt Paulus zulke grootse dingen over God! De onbekende God tot dan toe voor de geleerden! Geweldig!! God heeft ALLES gemaakt! En heerst over ALLES!  En geeft ALLES het leven!

 

Het vers dat ik heb uitgewerkt is vers 28: In Hem leven wij, bewegen wij en zijn wij. Uit Hem komen wij ook voort. Dat vers dekt de lading van het thema van vandaag. Dat is Gods belofte voor ons! Door Hem moge wij bestaan! Door al onze moeiten en pijn heen kunnen wij op de been blijven.

 

Kennen jullie dat lied nog? Ik leef met U, beweeg in U, vertrouw op U, ik kan niet zonder U. De vertaling van ‘I walk by faith’. Vroeger was het een hit op de EO-jongerendag. Het hele stadion bewoog van links naar rechts, zo gaaf! Wij mogen actief antwoorden op Gods belofte!

Aan het einde van dit hoofdstuk staat de allergrootste belofte die al is vervuld. Hij heeft Jezus naar de aarde gezonden die uit de dood is opgestaan en het oordeel van ons af heeft genomen. Onze zonden zijn al vergeven als we geoordeeld worden (vers 31). Gaaf he?!

 

Op mijn blog op www.marjoleinscreations.nl staat hoe ik deze pagina gemaakt heb en een gratis download met een sjabloon voor de handlettering! Print hem uit en trek hem maar over in je bijbel!

 

 

Voorbeeld biblejournaling Handelingen 17:28
bijbelpagina van MarjoleinsCreations; Handelingen 17:28

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ruth Rottiné (zondag, 22 januari 2017 21:06)

    Mooi, je pagina straalt zowel rust als kracht uit. Dank voor je sjabloon.