Dag 14- biblejournalingschallenge

biblejournalingchallengethuis dag 9

Ga naar God hij doet ontelbare wonderen - Job 5:8-10

Voor vandaag:

Lees Job 5. Geniet van de grootheid van Gods schepping waar dit hoofdstuk over vertelt. 

 

“Wat jij moet doen, is naar God gaan.

Je moet aan Hem voorleggen wat er is gebeurd

Hij doet dingen die wij niet kunnen begrijpen.

Ontelbare wonderen doet Hij.

Hij laat het regenen op de aarde.

Hij giet het water uit over de velden.”


Ga naar God hij doet ontelbare wonderen 

  

"Hé, als ik jou was....", of "als jij nu eens...", "wat jij moet doen..."

Gebruik jij dit zinnetje? De tekst van vandaag begint er ook mee.

  

Misschien ben jij ook een oplossingsgericht type en sta je een ander graag bij met raad en advies. De vriend van Job is ook zo'n man. Terwijl Job er ellendig aan toe is en Job het leven niet meer ziet zitten (lees hoofdstuk 3 maar eens) staat hij klaar met advies.

Een dubbelzinnig advies, want hij wijst hiermee ook met een beschuldigende vinger naar Job (dat het een straf van God is, omdat Job gezondigd heeft, lees hoofdstuk 4).  Gelukkig kennen wij een hoopvolle boodschap, want de persoon die Job en zijn vriend nog niet kenden; is Jezus. Wij kennen Hem wel: Jezus erkent ons leed en het onrecht dat ons is aangedaan. Kijk maar naar het kruis. Hij heeft zich om die reden als onschuldig slachtoffer aan het onrecht uitgeleverd. Nu kan Hij altijd in alles met ons meevoelen.

 

"Hij is dicht bij mensen die wanhopig zijn.

Hij redt de mensen die alle hoop hebben opgegeven."

  (psalm 34:19 - BB) 

 

God wil niet dat je jezelf laat ontmoedigen. Hij wil niet dat je Zijn nabijheid en zijn Woord laat roven uit je hart. Wij mogen op Gods beloften staan en weten dat God over ons zal waken. God is dichtbij! 

 

Doen:

- Maak eens jouw persoonlijke top-10-lijstje van Gods ontelbare wonderen uit Zijn schepping. Gebruik de grootheid van God die je hierin ziet als bemoediging voor onverklaarbare problemen waar jij geen antwoord op hebt. (lees ook Job 41!) 

creatieve verwerking:

creatieve verwerking:

Bij het lezen van dit hoofdstuk waarin de vriend van Job getuigt van Gods grootheid moest ik meteen denken aan een sterrenhemel. Gods schepping getuigt van zijn grootheid. Ik vind het heerlijk om dat in de natuur te ervaren.

Het altijd uitbreidende heelal, de grootheid van het sterren- en planetenstelsel is zo uitgebreid, niemand zal dit kunnen meten.  Het is één van Gods ontelbare wonderen. 

 

Het liefst had ik hier op de berg iets moois getekend. Een meisje met opgetrokken knieën en wapperende haren, die zichtbaar geniet van de schepping... maar mensen tekenen, daar durf ik ondanks de extra hulp die we tijdens deze challenge van Bettuele en Ilse kregen, nog steeds niet aan te beginnen.

 

Daarom maar een stempeltje... het resultaat geeft weer, waar ik over na heb gedacht.  In de schepping is God heel dichtbij, zijn wonderen zijn ontbelbaar en daar mag ik met mijn neus bovenop zitten en van genieten... en heel dichtbij hem zijn! 

 

Hieronder staan de materialen die ik gebruikt heb.

 

Doe je ook mee met deze challenge en wil jij delen wat jij hebt gemaakt? Dat kan met #biblejournalingchallengethuis en #sestraforyou. 

 Voorbeeld biblejournaling Job 5
Job 5:8-10

materialen

klik op het product om naar een verkooppunt te gaan. Als je in de buurt woont kan je het meeste van onderstaande materialen ook bij me ophalen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Salomé (zaterdag, 14 januari 2017 07:19)

  Supermooi zeg!!! Jij dacht aan de sterrenhemel en ik aan de oceaanbodem� Leuke combi!

 • #2

  Hennie (zaterdag, 14 januari 2017 10:51)

  Wat ontzettend mooi weer Els! �

 • #3

  Ruth Rottiné (zaterdag, 14 januari 2017 12:57)

  Vind de egel met zijn hartengezicht mooi bedacht hoor ☺️

 • #4

  liselot (zaterdag, 21 januari 2017 22:41)

  hoe doe je die witte stippen? mooi werkt trouwens!