Dag 8- biblejournalingschallenge

God woont in ons midden  -  1kor6:19

Voor vandaag:

Lees een aantal verzen:  Exodus 40:34-38,  2kron5:14/ 1kor6:19. Ontdek dat God in je woont! 

 

 

 Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Hij woont in jullie. 


 God woont in ons midden 

 

Lees vandaag ook de verzen uit: Exodus 40:35/ 2kron5:14/ 1kor6:19: 

"De majesteit van de HEER vulde de tabernakel"

"De priesters konden door die wolk niet blijven staan om dienst te doen. Want in de wolk was de machtige aanwezigheid van de Heer. De hele tempel werd ermee gevuld."

"Weten jullie dan niet dat je lichaam een tempel is van de Heilige Geest? Hij woont in jullie."

 

De Here God wil bij mensen wonen. Daarom laat Hij in de woestijn een heilige tent inrichten om met zijn volk mee te reizen. Hij woonde daar in het allerheiligste. Later woonde Hij in Jeruzalem in de tempel, ook in het allerheiligste.

Wij weten dat alles wat God met zijn volk wilde bereiken door Jezus mogelijk is geworden. Hij is heel dichtbij gekomen, 

God heeft ervoor gekozen om in ons te komen wonen. Hij woont in je met zijn Geest!  Daarom kan Hij je met zijn Geest inspireren en sturen. Dat heeft direct invloed op je geest, maar ook op je ziel en je lichaam.

Dankzij Jezus mogen wij nu al in de hemel zijn. Je mag je voorstellen dat je daar samen met je hemelse Vader thuis bent (Efeziërs 2:4-7).

Die plek is dichterbij dan je denkt: in je hart. Je lichaam is Gods tempel. Je hart is de allerheiligste plek waar God woont . God wil je vullen met zijn heerlijkheid.

 

Vandaag deelt Rianne Dijksman van @leflifestyle uit het netwerk van Biblejournaling Nederland haar pagina en vertelt ze er meer over. Dankjewel Rianne! 

creatieve verwerking:

rianne schrijft:

1 Kor 6:19:

 

God wil met zijn Geest in mij wonen. Wat een prachtige belofte. Ik ben nooit alleen. God is bij mij, in mij en om mij heen. Bij wonen denk ik aan huizen. Wij zijn de huizen en God is liefde, afgebeeld in een hart, wil in ons wonen, dus een hart in elk huis.

de wolken symboliseren voor mij de wolk waarin God Mozes voorging in de reis door de woenstijn. Het goud is kostbaar, daarom zijn de harten, God, van goud. De kleur goud heeft als betekenis God aanwezigheid in ons, we zijn rijk in God. De kleuren van de huizen zijn rood, paars en blauw, hebben als betekenis: God met ons, we zijn verlost, vrede met ons, bescherming van God het Levend Water en de Heilige Geest in ons.  

 

Als je wil weten welke materialen Rianne heeft gebruikt en hoe ze deze pagina maakte, dan bezoek je haar facebook pagina. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0